Imatge de la botiga que Mercadona va obrir el passat mes de desembre a la localitat basca d'Hernani

Mercadona posa a la venda les seves primeres mascaretes reutilitzables

La companyia valenciana s'adapta a les necessitats de la població i llança aquest nou producte

Mercadona ha llançat les seves primeres mascaretes reutilitzables. Aquest article s'ha convertit en un indispensable en el nostre dia a dia, ja que ens ajuda a frenar l'expansió del coronavirus. Fa poc més d'un any, la mascareta ens semblava un article molt allunyat de la nostra realitat, però ara, forma una part essencial d'ella. És per això que, quan van començar a recomanar-la, els supermercats van començar a vendre les seves pròpies mascaretes.

Mercadona va llançar les seves mascaretes FFP2 fa pocs dies i, ara, torna a sorprendre'ns llançant una de les més buscades: les mascaretes reutilitzables. Aquestes noves mascaretes de la companyia valenciana es poden rentar un nombre determinat de vegades per poder utilitzar-les de forma més prolongada i, així, a més de contaminar menys, també es poden estalviar diners.

Les mascaretes higièniques reutilitzables de Mercadona

Com us dèiem, la companyia valenciana ha llançat aquestes noves mascaretes, que prometen ser tot un èxit. Entre les seves característiques podem trobar que, sense ús, tenen una capacitat de filtració bacteriana del 99,91% i tenen una respirabilitat de 49,5%. Quan s'han rentat 15 vegades, la filtració bacteriana descendeix a un 98,10% i la seva respirabilitat és del 49,8%.

Aquestes noves mascaretes de Mercadona, a més, tenen una durada de 4 hores i es poden rentar, com a màxim, 15 vegades. A més, tenen 3 capes, són de talla única (mesures de 18 cm x 9,5cm) i es venen en packs de 5 unitats per 3,25 euros, per la qual cosa surten per 0,65 euros la unitat.

Segons s'indica en l'envàs, les mascaretes compten amb l'especificació UNE 0065: 2020. La primera capa i la tercera estan fetes el 100% de polipropilè teixit i la capa d'enmig està feta el 100% de polipropilè bufat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Com rentar les mascaretes reutilitzables de Mercadona

La companyia valenciana també ha explicat com s'han de rentar aquestes mascaretes reutilitzables. A continuació, us deixem les indicacions.

  1. El primer que s'ha de fer és submergir la mascareta en una dilució de lleixiu amb aigua tèbia (20 ml de lleixiu per cada litre d'aigua) durant mitja hora.
  2. Després, s'ha de rentar amb aigua i sabó i aclarir perquè no quedi cap residu de lleixiu. Has de deixar-la assecar durant 2 hores.
  3. Mercadona indica que no cal utilitzar productes diferents del lleixiu i, a més, no s'ha d'assecar ni higienitzar amb un forn microones. Cada vegada que es renti, s'ha de comprovar que la mascareta no té desperfectes i la companyia valenciana indica que cal evitar el contacte entre la mascareta bruta i la roba neta. A més, Mercadona també indica que la persona encarregada de rentar les mascaretes s'ha de protegir de les brutes.

Recomanacions d'ús

La companyia valenciana també ha llançat una sèrie de recomanacions a l'hora d'utilitzar aquesta mascareta.

  • Es recomana no ferla servir durant més de 4 hores.
  • Si s'humiteja o deteriora, el recomanable és substituir-la per una de nova.
  • Si s'embruta o no es pot posar sobre la cara de la forma correcta, s'ha de rentar.
  • No col·locar-la a la barbeta.
  • Si es guarda en algun lloc de forma temporal, el millor és evitar el contacte amb qualsevol superfície.

Mercadona també ha explicat les instruccions per retirar la mascareta de la millor manera possible i, així, evitar la contaminació. El primer que cal fer és treure's els guants de protecció (en cas que es facin servir), rentar-se bé les mans amb aigua i sabó o amb solució hidroalcohòlica i retirar la mascareta subjectant les gomes, evitant tocar la part frontal.