Pedro Sánchez

Sánchez convoca una reunió amb Casado, Rivera i Iglesias al Palau de la Moncloa

Ahir a la nit, l'executiu espanyol va insistir que garantirà sempre la seguretat a Catalunya

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez,  ha convocat els líders del PP, Cs i Podem, Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias, amb qui es reunirà per separat aquest dimecres a La Moncloa per abordar la situació a Catalunya. Segons La Moncloa, «és evident que no estem davant un moviment ciutadà pacífic sinó coordinat per grups extremistes que utilitzen la violència al carrer per trencar la convivència a Catalunya».

L'executiu espanyol parla d'una minoria violenta

L’executiu espanyol assegura que «garantirà la seguretat i la convivència a Catalunya» i «recorda» de nou que «si és necessari actuarà des de la fermesa, la proporcionalitat i la unitat». Al mateix comunicat on anuncia les reunions, La Moncloa assegura que «una minoria està volent imposar la violència a Catalunya i trencar la convivència» i «l’independentisme ha de condemnar fermament aquesta violència».

  

També manifesta el seu «profund  reconeixement a tots els cossos de seguretat» que «estan vetllant per mantenir l’ordre i la convivència a Catalunya» i envia «un calorós missatge de suport a tots els que han resultat ferits, Mossos i policies nacionals».