La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) no autoritza l'ajornament dels partits del CF Reus

L'estament ja ha comunicat al club que no veu arguments de pes per acceptar la proposta de La Liga, la qual va demanar que els roig-i-negres no juguessin els dos pròxims partits

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ja ha comunicat la seva decisió sobre la petició que La Liga havia fet per ajornar els dos pròxims partits que el CF Reus Deportiu tenia en el calendari. La greu situació que està patint el club no agrada a La Liga i, sumat a la pressió dels jugadors que tampoc estan disposats a seguir competint sense garanties de poder afrontar la resta de la temporada amb regularitat esportiva i econòmica, ha desembocat en una simbiosi entre lliga i futbolistes que continuen pressionant el club reusenc de totes les formes possibles. El darrer intent va ser la petició d'ajornament dels partits entre el Málaga i el CF Reus aquest cap de setmana, i el CF Reus - CD Numancia de la setmana vinent segons va avançar TarragonaDigital.

Així mateix, la RFEF s'ha pronunciat a primera hora d'aquest divendres 4 de gener i ha descartat ajornar aquests dos encontres, ja que segons han explicat fonts a TarragonaDigital, no veu cap motiu legal de pes per acceptar aquesta proposta. La situació del club en l'àmbit legislatiu a hores d'ara és més positiva que quan es va demanar la suspensió del partit contra l'Alcorcón, ja que en aquell moment hi havia interposades dotze denúncies contra el CF Reus i la totalitat de la plantilla no havia cobrat, mentre que ara la majoria de jugadors del primer equip estan al corrent en les nòmines, exceptuant els casos d'Olmo i Querol, els últims en denunciar el club.

Resignació al vestidor

Els futbolistes han rebut la confirmació de la disputa del matx minuts de l'inici de l'entrenament d'aquest divendres. Tot i que bona part del vestidor tenia la intenció de veure suspès l'encontre, finalment hauran de viatjar i intentar competir amb només dotze jugadors del primer equip disponibles. Els esportistes ganxets veuen molt difícil la venda del club tenint en compte les circumstàncies en les quals es troba l'entitat i volen posar punt final a un patiment esportiu, econòmic i personal que s'allarga en el temps.

Tot i que aquest és el desig, a hores d'ara estan al corrent de pagament i no hi ha cap argument jurídic de pes per no complir amb les seves obligacions. El pròxim dia 10 de gener, quan el club ha de fer l'ingrés de la nònima corresponent al desembre, és molt probable que tornin a acumular un mes sense cobrar, fet que si s'allarga fins al 10 de març, podria permetre una nova ronda de denúncies que aleshores posarien en perill el futur esportiu de l'entitat.

LaLiga confirma la informació

LaLiga ha comunicat aquest migdia que el Jutge de Disciplina Social, organ intern de l’estament dirigit per Javier Tebas, ha desestimat la petició de suspendre els dos pròxims partits del CF Reus. En un comunicat a la pàgina web de LaLiga, s’informa que Tebas va demanar la suspensió de tots els drets del club com a afiliat a la competició fins que no hi hagués una resolució de l’expedient disciplinari. La petició de Tebas impedia la participació dels ganxets a la competició per evitar el desvirtuament de la competició i garantir la dignitat dels esportistes, jugadors i tècnics, segons el comunicat.

La petició de l’ajornament va ser traslladat al CF Reus, a l’AFE, a la RFEF, al Málaga i al Numancia. A més, LaLiga deixa constància de la possible sanció al club ganxet si és castigat per la situació econòmica que viu: des d’un càstig econòmic menor fins a l’expulsió durant cinc anys del futbol professional. També es deixa clar que el club té suspesos els drets per poder inscriure jugadors en el primer equip, s’ha suspès al CF Reus i els seus dirigents el dret a ser escollits per òrgans interns de LaLiga i s’informa que no s’ha acceptat la suspensió de la participació ganxeta a la competició i que no s’ha acceptat la petició de Tebas per les situacions anòmales que viu l’entitat en l'àmbit laboral i competitiu.