Xavi Bartolo: «Quan algú s’equivoca i rectifica, hem de donar-ho per bo»

Xavi Bartolo, entrenador del CF Reus, intenta tancar la ferida pels comunicats de la plantilla aquest dilluns. Fa una crida a l’unitat de l’entorn envers l’equip
Xavi Bartolo ha tractat àmpliament els temes d'actualitat del CF Reus a RAC1 | Joan Alfons López

 

Xavi Bartolo, entrenador del CF Reus Deportiu, s’ha pronunciat aquesta nit al programa Tu Diràs de RAC1 després d’un dilluns on ha estat el centre d’una polèmica inesperada per ell. Després de veure com els jugadors signaven un comunicat on carregaven contundentment contra les seves declaracions després de la victòria a Málaga (0-3), el tècnic lleidatà ha donat el seu punt de vista i ha afirmat que «és complicat i difícil d’entendre, el primer comunicat es pot interpretar com que hi ha mala relació amb els jugadors, cosa que no és certa. Era difícil interpretar els punts i quan ho estava intentant fer ha saltat la rectificació».

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Bartolo considera que la primera publicació de la plantilla, la més dura contra la seva persona, «possiblement ha arribat de manera precipitada i incomprensiblement ha sortit. No hi ha mala relació amb la plantilla. La rectificació és positiva pels jugadors, tot i que la situació és difícil amb l’empenta de tots tirem endavant el club». I és que el tècnic ganxet ha tornat a demanar unió entre totes les parts que formen l’entitat: «Faig una crida perquè aquí estem tots per ajudar i empènyer, animo a tothom a anar a l’Estadi i donar suport».

 

Feina per cosir la ferida

No ha negat Xavi Bartolo que serà una setmana on hi haurà molta feina per cosir la ferida produïda pels comunicats: «Hi haurà molta feina per preparar el partit contra el Numancia. Caldrà parlar-ho entre tots, ens entendrem, quan algú s’equivoca i rectifica, ho hem de donar per bo». A més, ha afirmat que en les darreres setmanes no ha estat fàcil «mantenir el vestidor unit, és un conjunt però hi ha moltes personalitats diferents».

 

Xavi Bartolo durant un entrenament a Cambrils | CF Reus

 

Bartolo ha deixat clar que hi ha futbolistes molestos amb el club i que volen sortir perquè «com que la situació no està resolta, no veus futur clar. Veuen que el trajecte és molt llarg i pot ser penós», qüestió que ha ampliat quan ha fet referència a jugadors que poden tenir un acord per incorporar-se a un altre equip quan ara, després de pagar la primera ronda de denúncies, ja no poden abandonar el CF Reus: «Quan es va produir la primera ronda de denúncies, sí que hi va haver un moment que molta gent va buscar una sortida. El problema recau en les expectatives que tu et crees, això es pot acabar complint (quedant lliure) o no. Hi va haver gent que va quedar contenta perquè es van fer efectives les nòmines i altres que no». A més, Bartolo ha reconegut que «xoquem amb els interessos dels jugadors, volem que el club segueixi funcionant perquè és l'única via per cobrar».

 

Content per la continuïtat d’Olmo i Querol

Òbviament Bartolo ha valorat de forma molt positiva la continuïtat de Jesús Olmo i David Querol a la plantilla roig-i-negra després que el club hagi efectuat els pagaments de les nòmines pendents: «Era imprescindible que Jesús i David poguessin seguir formant part del club, si no la continuïtat hagués estat pràcticament inviable, ara tenim esperança que això sigui la primera part d’una solució total». A més, el lleidatà té clar que el partit contra el Numancia no serà el darrer del club: «Jo crec que no serà l’últim partit, confio que la solució pugui arribar aquesta setmana o a principis de la següent i que es pugui pagar els treballadors del club perquè s’ho mereixen».

 

Novament ha insistit Bartolo que la solució del Reus ha d’arribar en els pròxims dies perquè té l'opinió que LaLiga podria expulsar el club de la competició un cop finalitzi la primera volta del campionat abans de donar inici a la segona, fet que podria permetre tancar la participació roig-i-negra a la categoria sense crear un gran perjudici entre les entitats a l’hora de repartir-se els punts.