ÚLTIMA HORA

33 nous positius a les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Albert Cabestany baixa de la moto

Albert Cabestany anuncia la seva retirada com a pilot en actiu del món del trial. Als seus 38 anys, el tarragoní baixa de la moto però seguirà vinculat al seu esport

Albert Cabestany ha anunciat aquest matí la seva retirada com a pilot professional de trial després de 22 temporades en actiu. El tarragoní s'abaixa de la moto després de pujar-hi quan només tenia setze anys i ho fa ara amb 38 per motius econòmics que afectarien el seu futur rendiment esportiu. En un vídeo al seu canal de Youtube, Cabestany explica que diu adéu a la pràctica esportiva d'alt rendiment després de «no haver trobat un pressupost que em permeti afrontar amb garanties i lluitar per les places que crec merèixer-me en un mundial de trial».

Comiat amb molts agraïments

Albert Cabestany diu adéu al trial en actiu després de 22 temporades i 309 grans premis disputats. 22 anys esportius que han estat dividits en quatre equips: Beta (en dues etapes), Gas Gas i Sherco. Infinitat de moments esportius que el mateix pilot resumeix: «M'emporto el títol de campió del món d'indoor l'any 2002, a més de sis campionats del món de trial i altres podis finals d'indoor i outdoor, a més de 25 mundials per equips amb la selecció espanyola».

Una llarga carrera esportiva que «no hauria estat possible sense l'ajuda del meu pare, qui des del primer minut es va acompanyar en aquesta aventura que hem gaudit i patit fins a la darrera de les curses». A més, Cabestany ha tingut paraules d'estima com a la seva àvia i les seves filles, destacant també l'amistat amb Lluis Gallech, Joan Fontseré i un dels grans rivals com és Toni Bou.

Punt i a part, no pas punt final

El tarragoní s'ha volgut acomiadar de la moto en el lloc on va donar inici tot, la platja de l'Arrabassada de Tarragona: «Aquí és on van començar fa molts anys el meu camí amb les motos de trial i aquí és on vull comunicar-vos la meva retirada com a pilot professional». Ara bé, és un comiat de l'alt rendiment però no pas del món del trial: «És un punt i a part en el món del trial. El futur d'Albert Cabestany estarà lligat al trial, toca tornar-li tot el que m'ha donat. No puc ser més precís, espero ser-ho ben aviat».

"El Reus B vol allargar la ratxa i els juvenils volen trencar les seves" "Lliga EBA - Jornada 12: última jornada de l'any confirmar i trencar ratxes"