Calafell aporta 95.845 euros a les entitats esportives del municipi

El ple aprova la concessió dels ajuts amb retard per una impugnació
Calafell ha donat les subvencions per les entitats esportives. | Ajuntament de Calafell

 

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat per unanimitat al ple extraordinari celebrat aquest dilluns 13 d'agost les subvencions a les entitats esportives del municipi, que pugen a un total de 95.845 euros. És el paquet d'ajudes que correspon a aquest any 2018, que ha anat amb retard perquè hi va haver una impugnació quan es van presentar les bases.

Tal com ha explicat la tinent d'alcalde d'Esports de l'Ajuntament, Maite González, la impugnació havia arribat per part d'una esportista «que competeix amb un club de Calafell, però que no està empadronada al municipi». Després d'estudiar la demanda, els serveis jurídics del consistori han determinat que les bases eren legals, doncs en cas contrari «qualsevol persona del món podria demanar subvenció a tots els ajuntaments, i cap tindria pressupost suficient per fer front a l’allau de peticions que podrien haver-hi», ha reblat González.

La impugnació retarda la concessió de les subvencions

La regidora del PP ha afegit que aquesta impugnació «havia aturat tot el procediment» lamentant les molèsties que això ha pogut produir a les entitats. De fet, alguns partits de l'oposició han acusat el govern local d'improvisació, afirmant que aquestes ajudes que són pel present any no arribaran fins passat l'estiu. La regidora d'Esports es defensa dient que la impugnació es va haver de desestimar en el ple anterior «i hem convocat aquest ple extraordinari per aprovar les subvencions i que les entitats en puguin disposar immediatament».

«Les entitats han hagut d’esperar molt i ara, en portes de la nova temporada, la situació es feia peremptòria», ha reconegut González. Els ajuts no superen el 50% del pressupost presentat per les entitats, amb un topall de 30.000 euros, i s'han atorgat seguint una fórmula que té en compte aspectes com el nombre de membres que hi ha. Així, les entitats que han rebut l'ajut són:

Athletic Segur CF: 6.130 euros

Club Patí Calafell: 21.760 euros

UE Segur de Calafell: 5.620 euros

Club Petanca Calafell: 1.460 euros

Societat de Caçadors de Calafell: 600 euros

Club Esportiu Platense Segur de Calafell: 5.400 euros

Club d’Escacs Calafell: 600 euros

Escola de Futbol Base Calafell: 22.640 euros

Club Futbol Calafell: 5.160 euros

Club Esportiu Lluita Olímpica Calafell: 1.845 euros

Club Gimnàstica Calafell: 7.080 euros

Club Bàsquet Calafell: 10.800 euros

Club Esportiu Vilarenc Aqua: 2.800 euros

Club Pàdel Espartans: 2.020 euros

Associació de Dominò Segur de Calafell: 1.500 euros

"Gordillo (Nàstic), protagonista a TarragonaDigital. Vols preguntar-li quelcom?" "El Reus Deportiu fitxa el setè jugador de pista que desitjava el tècnic Jordi Garcia"