El CF Reus té fins dimecres al vespre per trobar un camp on jugar si no vol ser exclòs de Tercera

La Federació Catalana de Futbol avisa al club reusenc que si dimecres no rep el certificat confirmant tenen instal·lacions vàlides on competir, el CF Reus quedarà fora de Tercera
L'Estadi Municipal de Reus no és la casa del CF Reus des del 26 de març | Laia Solanellas

 

Un nou compte enrere sobrevola el CF Reus. És l’enèsim en els darrers mesos però no deixa de ser important per culpa de la seva repetició. El club roig-i-negre té fins a finals de la jornada de demà dimecres per trobar unes instal·lacions on competir si no vol veure com la Federació Catalana li comunica a primera hora de dijous que queda expulsat de Tercera Divisió. Aquest és el nou termini de temps amb el qual l’administrador David López i el despatx Peña i Nofuentes Advocats treballen per complir el següent requisit federatiu posterior al dipòsit de 30.000 euros per inscriure l’equip, quelcom validat en les darreres hores. A més, en les darreres hores també ha trascendit la denegació de la mesura cautelar per reingressar el CF Reus a Segona B.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El CF Reus, sense camp

A hores d’ara, el CF Reus no té camp on jugar. Les instal·lacions de l’Estadi Municipal van deixar de ser la casa de la Societat Anònima Esportiva roig-i-negra quan l’Ajuntament va estripar el conveni amb el club després dels reiterats incompliments que havia realitzat l’entitat en els darrers mesos. El passat 26 de març els roig-i-negres es quedaven sense sostre, tot i que el consistori cedia les instal·lacions al futbol base fins que acabés la temporada. Ara, un cop inscrit el CF Reus a Tercera amb l’acceptació dels 30.000 euros d’Onolfo, la Federació Catalana de Futbol aplica el reglament i exigeix al club un certificat confirmant que poden competir en unes instal·lacions que compleixin els requisits legals.

 

Aquest certificat s’ha de presentar normalment dues setmanes abans de l’inici de la competició, però en el cas del CF Reus s’ha fet una excepció per l’extraordinària situació que travessa l’entitat. Tal com està recollit en l’article 177 del Reglament General de la FCF, «abans de l’inici de la temporada, en inscriure’s en la competició de què es tracti, els clubs han de notificar el camp i horari on celebraran els partits, requisit sense el qual no s’autoritzarà la participació en les competicions, havent de presentar fotocòpia del contracte per a la temporada els clubs que no siguin titulars de camp». Aquest és el cas d’un CF Reus que no té lloc on jugar.

 

L'Ajuntament de Reus no ha rebut cap petició formal per tornar a disposar de l'Estadi Municipal | Cedida

 

L’Ajuntament, sense novetats

En el moment de la redacció d’aquest article, el consistori reusenc no ha rebut cap petició procedent del CF Reus per intentar recuperar l’ús de les instal·lacions de l’Estadi Municipal, seu habitual dels partits dels ganxets. L’Ajuntament té clar que únicament reconeixerà la figura de David López Estebaranz, l’administrador concursal, qui ha restablert relacions amb el nord-americà Clifton Onolfo i els seus assessors legals per treballar conjuntament en la supervivència de la Societat Anònima Esportiva. Tot i que el contacte entre l'administrador i l'Ajuntament no s'ha perdut, encara no s’ha realitzat cap petició, consulta o previsió de reunió sobre el cas entre David López i el consistori. En el cas que es produeixi la petició des del bàndol roig-i-negre, l’Ajuntament estudiarà la proposta i intentarà donar una ràpida resposta per evitar problemes majors

 

Si no s’arriba a un acord amb l’Ajuntament per a l’ús de l’Estadi, difícil sembla que serà que s’aconsegueix per altres instal·lacions municipals com el camp de futbol municipal del Reddis, el Mas Iglesias o el Districte V. A més, no semblen opcions viables anar a jugar a Cambrils o Riudoms, on la SAE manté deutes per l’ús dels camps durant part de la temporada passada.

 

L'Estadi Municipal de Reus, en una imatge d'arxiu | Joan Alfons López

 

Enrenou en les categories

En el cas que el CF Reus no trobi instal·lacions on competir, el primer equip i el seu filial seran oficialment expulsats de Tercera i Primera Catalana, fet que provocarà un terratrèmol de categories i clubs. Si desapareixen dels calendaris el CF Reus i el CF Reus B, el Viladecans ascendirà a Tercera als despatxos aquest dijous. El forat del Viladecans a Primera Catalana i el que deixi el CF Reus B serien ocupats pel Bescanó i l’Artesa Segre o el Caldes. Aquests clubs, lluitant pels seus interessos, estan molt a sobre de l’actualitat reusenca i el contacte amb la Federació Catalana és constant.

 

Ara bé, no és descartable que el CF Reus trobi instal·lacions reglamentàries i arribi la segona jornada de lliga i no pugui competir perquè no pot inscriure jugadors. En aquest cas, la Tercera i la Primera Catalana quedarien coixes amb un equip menys. Massa suposicions que, malauradament, no es poden descartar. Això sí, la pròxima aturada: dimecres al vespre.