ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Els treballadors del CF Reus: «Onolfo està actuant igual o pitjor que Oliver»

Els empleats del CF Reus realitzen un explosiu comunicat on expliquen la seva situació i la del club des de l'arribada de Clifton Onolfo a Reus
Els treballadors presents a les instal·lacions de l'Estadi han dit prou | Joan Alfons López

 

Els treballadors del CF Reus han dit prou i han trencat el seu silenci per parlar obertament de la situació que travessen. Després de cinc mesos sense cobrar i un canvi de propietaris en el club, la situació segueix sent la mateixa: estan prestant els seus serveis a canvi de res. Per aquest motiu i davant la falta de moviments per part de la nova direcció de l'entitat, els treballadors han realitzat el comunicat que pots llegir en la part inferior a l'article.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Moltes paraules, pocs fets

La seixantena de treballadors que signen el comunicat està format pels membres de la direcció esportiva, els integrants del cos tècnic del primer i del segon equip, els membres del futbol base i el personal d’oficines i de la botiga. Tots ells, en una mostra d’unió davant l’adversitat que està travessant el club des dels darrers mesos, afirmen sentir-se «enganyats però també desprotegits», carregant contra agents externs que han intentat trobar una solució, sempre insuficient per als treballadors.

 

Aquests afirmen que Onolfo «està actuant igual o pitjor» que Joan Oliver, deixant clar que «les falses promeses han tornat a ser el nostre pa de cada dia» tot i que «la totalitat dels treballadors ens hem posat a la seva (Clifton) disposició per ajudar-los a integrar-se en el dia a dia del club». Aquesta deferència s’ha traduït en «jornades laborals de més d’una desena d’hores diàries». A més, recorden que la nòmina que no s’ha pagat corresponent al mes de gener «representa un deute generat pels actuals propietaris», elevant ja a cinc les mensualitats pendents que en alguns casos són «sis nòmines per a aquells treballadors que no tenen la paga doble prorratejada».

 

Imatge de l'exterior de l'Estadi Municipal. | ReusDiari.cat.

 

Els empleats deixen clar que «ens dol moltíssim la situació en la qual es troba el CF Reus» però tenen clar que «hem de començar a fer passos per defensar els nostres drets». A més, afirmen que ningú els ha donat explicacions sobre quin és el futur de l’entitat. Per acabar, els treballadors han volgut agrair a la penya RedBlacks la seva implicació amb la recol·lecta de diners destinada als treballadors que va ser entregada recentment.

 

Comunicat dels treballadors del CF Reus

 

El conjunt de treballadors del CF Reus (format pels membres de la direcció esportiva, cos tècnic del primer equip, cos tècnic del filial, treballadors del futbol base i personal d’oficines i botiga) expressa que:

 

 • Portem des del passat setembre sense percebre el nostre sou. En tots aquests mesos, han estat constants les mentides i les falses promeses tant de l’antic propietari, Joan Oliver, com de l’actual propietari, Clifton Onolfo, que havia de salvar el club i els llocs de treball (i està actuant igual o pitjor).

 

 • En tots aquests mesos ens hem sentit enganyats, però també desprotegits. De fet, quan diversos agents externs han intentat mediar per trobar una solució al club, aquests han optat o han pressionat per trobar sortides que perjudicaven clarament els treballadors del CF Reus.

 

 • Amb l’arribada dels nous propietaris, el passat 21 de gener, semblava que el problema dels impagaments i deutes pendents amb els treballadors es resoldria i que, malgrat l’amenaça d’expulsió del primer equip de LaLiga, almenys es podria normalitzar la nostra situació.

 

 • Lluny de fer-se realitat aquest escenari, les falses promeses han tornat a ser el nostre pa de cada dia. Els nous propietaris del CF Reus van emetre un comunicat el dia 25 de gener assegurant que pagarien els treballadors abans de finalitzar el mes. Aquest fet que no s’ha produït. El dia 8 de febrer també van assegurar davant de la resta d’accionistes que la següent setmana s’iniciarien els pagaments. Aquest fet tampoc s’ha produït.

 

 • Des de l’arribada dels nous propietaris, la totalitat dels treballadors ens hem posat a la seva disposició per ajudar-los a integrar-se en el dia a dia del club, arribant a fer jornades laborals de més de 10 hores diàries i estan activats pràcticament les 24 hores al dia per a qualsevol cosa que necessitessin.

 

 • No només no ens han pagat les nòmines pendents, sinó que se n’ha acumulat una més: la de gener. L’impagament de la nòmina de gener representa un deute generat pels actuals propietaris. Trobem intolerable i preocupant que els nous responsables del club comencin a generar deutes amb els treballadors en la primera nòmina que havien de pagar.

 

 • Actualment, el club deu 5 nòmines a una part dels treballadors, 6 nòmines a aquells treballadors que no tenen la paga doble prorratejada i anem de camí a acumular-ne una més.

 

 • Els treballadors del club ens hem mantingut units tots aquests mesos i ens mantindrem units fins a trobar una solució total a la nostra situació.

 

 • A hores d’ara, tampoc ens han explicat en què consistirà el projecte de futur del CF Reus.

 

 • Ens dol moltíssim la situació en la qual es troba el CF Reus actualment. A banda de ser-ne treballadors, ens estimem el club. Però ha arribat un moment en què la situació general dels treballadors és totalment insostenible i hem de començar a fer passos per defensar els nostres drets.

 

 • L’única solució total per als treballadors depèn dels nous propietaris, ja que els diferents escenaris alternatius (que el club presenti un ERO, que el club entri en Concurs de Creditors o que nosaltres ens acollim al Fons de Garantia Salarial de l’estat) representen solucions parcials, insuficients i injustes.  

 

 • Volem agrair totes les mostres de suport de l’afició roig-i-negra, que ens ha fet costat en tot moment. Especialment a la penya RedBlacks i tota la gent que va col·laborar en la col·lecta de diners destinada als treballadors.

 

Reus, 18 de febrer de 2019