La Plaça de la Font serà l’escenari del Dia de l’Educació Física al Carrer

El 25 d’abril se celebra el Dia de l’Educació Física al Carrer i la Plaça de la Font serà el nucli de la jornada a Tarragona on participaran diversos centres educatius
La Plaça de la Font de Tarragona s'omplirà d'esport el dia 25 d'abril | Miguel Cabrerizo

 

Cal fer més i millor esport. Aquest és el missatge que es vol transmetre el pròxim 25 d’abril amb motiu de la celebració del Dia de l’Educació Física al Carrer, esdeveniment anual que aquest 2019 tindrà la Plaça de la Font com a centre neuràlgic a la ciutat de Tarragona. Organitzat per la Universitat Rovira i Virgili amb la col·laboració del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC), aquesta jornada on l’esport surt al carrer busca mostrar a la societat la importància d’aquest hàbit saludable i de com és l’educació física a les escoles.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Estil de vida actiu per a tots i per sempre

Sota el lema «Estil de vida actiu per a tots i per sempre», el Dia de l’Educació Física al Carrer aplegarà estudiants, professors i voluntaris per impulsar una educació integral i integradora. Impulsat per professionals de l’Educació Física amb el suport del Consell Colef i els col·legis professionals autonòmics, es vol mostrar la importància de la pràctica esportiva per al desenvolupament integral i integrat a totes les edats, així com els beneficis de fomentar la pràctica d’activitats físiques variades i en companyia per al benestar físic, psíquic i social.

 

Avui dia segueix preocupant l’alt índex de sedentarisme que provoca problemes de salut i un elevat cost sanitari. Jornades com aquesta lluiten contra això i volen potenciar els valors de la pràctica de l’activitat física perquè ajuda a potenciar l’esforç, l’autosuperació, la cooperació i l’empatia. A més, es treballa constantment per a què les hores d’educació física en el sistema educatiu augmentin sempre de la mà del Ministeri de Sanitat, el Consejo Superior de Deportes, la UNESCO i l’OMS (Organització Mundial de la Salut).

 

El Dia de l'Educació Física al Carrer, el 25 d'abril | DEFC

 

A hores d’ara ja hi ha confirmada la participació arreu de Catalunya de 214 centres educatius i més de 20.000 estudiants, professors i voluntaris. Diversos centres de Tarragona com l’Antoni Martí i Franquès, La Salle, el Mare Nostrum, l’Institut Sant Pere i Sant Pau, l’Institut Pons d'Icart o l’Estela, entre altres, ja han donat el vistiplau a la pràctica esportiva al carrer.