El Nàstic mereix més davant un Deportivo que continuarà líder

Els grana empaten un partit on han gaudit de més ocasions, han proposat més que el rival, però no han tingut l'efectivitat necessària per guanyar

El Nàstic seguirà segon a la classificació, a un punt del Deportivo
El Nàstic seguirà segon a la classificació, a un punt del Deportivo | Laia Solanellas
10 de març del 2024
Actualitzat el 11 de març a les 9:37h
El Nàstic s'ha hagut de conformar amb un empat (1-1) davant el Deportivo en el duel estrella de la jornada 27 del grup I de Primera RFEF. Els grana han estat superiors al seu rival en bona part del matx, han generat un joc més valent que el seu rival i tingut més ocasions de gol. Però aquest esport va de marcar gols i el Deportivo ha tingut més efectivitat i ha estat a prop d'endur-se una victòria de Tarragona que l'hauria consolidat a la primera posició.

Un duel d'una altra categoria

On no hi ha cap dubte del matx és a l'hora de catalogar-lo d'una categoria superior. El Nàstic i el Deportivo han demostrat perquè es troben lluitant per l'ascens. Ambdós conjunts han buscat un futbol de toc i combinatiu, demostrant que a Primera RFEF es pot jugar a quelcom més que la pilotada. I les primeres arribades del Nàstic podrien haver-se convertit en el primer gol grana. Una rematada de cap de Pablo Fernández en el minut 5 era rebutjada per Germán amb una mà salvadora.

Marc Fernández provava sort amb una engaltada després d'una centrada de Pablo Fernández en el minut 16, però Germán tornava a lluir-se. Mula, que demostra la seva gran visió de joc amb assistències de qualitat, també ho intentava poc després, però el seu llançament sortia per sobre del travesser. Els jugadors volaven amb el suport d'un Nou Estadi Costa Daurada que ha presentat la millor assistència de la temporada.

El Deportivo sí que ha tingut efectivitat

Si el Nàstic dominava i generava ocasions, el líder esperava la seva oportunitat per clavar la mossegada. I així ha estat quan Marc Montalvo perdia una pilota en els primers minuts del segon temps i Mella no perdonava davant Varo per anotar el 0-1. El Deportivo castigava en excés a un Nàstic que ha tardat a recuperar-se, tot i que no ha gaudit de la fluïdesa del primer temps. Les imprecisions en els darrers metres han frenat una reacció que es transformava en el minut 78. Una centrada de Concha des de la banda esquerra era rematada pel davanter asturià per posar l'empat.

Nàstic i Deportivo han demostrat perquè lluiten per l'ascens a Segona Foto: Laia Solanellas

Els gallecs, que amb l'avantatge han perdut tot el temps possible per conservar el triomf, tornaven a endollar-se a un matx que han pogut perdre en el temps de descompte. Assistència de primera de Mula per a un Borja que engaltava un xut en carrera que Germán, el porter visitant, desviava a córner per evitar el triomf grana.

Finalment, ambdós conjunts s'han de conformar amb un empat que li val més al Deportivo. Els gallecs continuaran líders i guanyen el 'goal-average' particular al Nàstic mentre que els homes dirigits avui per Iván Moreno no poden sumar contra un rival directe que va disparat cap a l'ascens. Dissabte vinent a les 17.00 hores, nova cita grana visitant el camp del Cornellà.