El Nàstic recupera el bon camí guanyant la Ponferradina

Els grana s'enduen els tres punts amb un solitari gol de Marc Fernández i gràcies a una excel·lent actuació d'un Varo que ha salvat el triomf tot i lesionar-se

El Nàstic torna a la tercera plaça però segueix a quatre punts de l'ascens directe | @SDP_1922
31 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:21h

El Nàstic de Tarragona ha tornat a guanyar després d'un mes sense fer-ho imposant-se al camp de la Ponferradina (0-1) amb un gol de Marc Fernández en el minut 48 de partit. Els tarragonins, que han recuperat la seva millor imatge sent un bloc defensiu molt seriós i tenint més efectivitat que el rival, han guanyat al camp d'un rival directe que queda tres punts per sota. Els homes dirigits per Dani Vidal pugen a la tercera posició amb 54 punts, tres més que el Celta i la mateixa Ponferradina.

Inici per oblidar, final per recordar

El resultat final (0-1) no ha d'amagar factors millorables per a un Nàstic que hauria patit més si el rival hagués gaudit d'encert. Els primers minuts d'encontre han deixat veure un equip adormit que ha concedit dues ocasions de gol per als locals. La manca d'encert dels atacants lleonesos ha impedit la diana, factor que els grana han aprofitat posteriorment. El pas dels minuts ha donat la serenor necessària per a què els tarragonins es trobessin còmodes i poguessin desenvolupar el guió previst.

La Ponferradina no trobava els espais per generar perill i el pas dels minuts començava a pesar a l'equip local. Mula gaudia d'una oportunitat brillant en el minut 20, però era massa lent a l'hora de decidir la finalització i la jugada acabava en un no res. Jardí provava fortuna amb un bon xut en el minut 29, però Prieto, porter local, evitava l'espectacular diana. No ha estat fins a una de les primeres jugades del segon temps quan els de Dani Vidal han trobat or.

Jugada col·lectiva per la banda esquerra que era centrada per Álex Mula i rematada al segon pal per Marc Fernández en el minut 48. El Nàstic s'avançava i augmentava el neguit a la parròquia local. Tot i que la Ponferradina ha buscat reaccionar, els grana ho han impedit amb un partit molt seriós i sòlid en defensa. Varo, que havia notat molèsties al genoll durant el segon temps, es convertia en l'heroi del matx quan evitava l'empat local en els darrers minuts d'encontre.

Inclòs estant visiblement lesionat, l'àguila de La Canonja s'ha erigit en el millor jugador del matx per a un Nàstic que no ha deixat de patir fins al xiulet final. Tres punts més, 54 per a un Nàstic que s'alça a la tercera plaça i que viurà, una setmana més, a quatre punts del Deportivo (líder). Diumenge vinent a les 16.00 hores, nova cita grana rebent el Fuenlabrada al Nou Estadi Costa Daurada.

FITXA TÈCNICA
Ponferradina

Prieto, Sibille (Lancho 85'), Longo, Valle (Costa 78'), Yuri (Ernesto 60'), Clavería, Markel (Llonch 60'), Carrique, López, Yeray i Andújar
Gimnàstic
Varo, Pol, Trigueros, Nacho, Oriol, Montalvo, Borja (Dufur 86'), Mula (Gorostidi 58'), Jardí (Tirlea 86'), M. Fernández (Andy 68') i P. Fernández (Godoy 68')
Gols
0-1 / M. Fernández (48')
Targetes grogues
Per als locals Longo (39'), Valle (70') i Clavería (91') i per als visitants Oriol (70'), Gorostidi (74'), Godoy (84')