El Nàstic tira de dinàmica i suma la cinquena victòria seguida

Els grana s'imposen al Lugo en un encontre on no quallen la millor actuació, però aprofiten dues jugades d'estratègia per sumar el cinquè triomf seguit i la quarta porteria a zero

Els grana ja són segons amb 38 punts i tenen el líder a tocar
Els grana ja són segons amb 38 punts i tenen el líder a tocar | Laia Solanellas
21 de gener del 2024
Actualitzat a les 17:07h
Les dinàmiques en el món del futbol són quelcom intangible però més existent que els gols i les classificacions. El Nàstic ha estat inferior en el domini del matx al Lugo en el primer temps, no ha generat grans ocasions de gol, però en dos serveis de cantonada ha marcat dos gols (un d'ells sembla no haver entrat del tot) i ha sumat un triomf que consolida l'equip a la zona de playoff. Per acabar d'arrodonir el bon moment, el porter Alberto Varo ha aturat un penal en el minut 3 que podria haver canviat el signe del matx.

El Lugo se'n fa creus

El CD Lugo ha marxat aquest migdia del Nou Estadi Costa Daurada amb la sensació de tenir un malefici a sobre. Comença el matx amb un penal a favor en el minut 3 que Alberto Varo atura, és clarament superior als grana en el primer temps amb un millor domini del matx i una major presència ofensiva, se'ls hi lesiona un dels seus millors jugadors (Willy) a l'inici de la represa i quan semblaven tenir al Nàstic dominat, els de Dani Vidal han marcat dos gols de córner: un quasi olímpic i l'altre que sembla no haver entrat.

Però això és el futbol: pots jugar com els àngels i perdre o ser efectius i estar quelcom tocats per la vareta i guanyar sense enlluernar. Aquesta última versió és la que li ha tocat a un Nàstic que ha aguantat les empentes gallegues i que ha decantat el matx en dues jugades de pissarra. La primera, en el minut 74. Llançament de cantonada de Borja Martínez que Marc Fernández, quan la pilota estava entrant de forma directa, ha acabat de transformar en gol.

Gol fantasma

La festa s'arrodonia en el minut 84 quan Trigueros connectava amb el cap un nou córner. La pilota superava Tabuaço, però, per allò que han demostrat les imatges de FEFTV, la pilota no sembla creuar al 100% la línia de gol. En cas de confirmar-se aquesta situació, la diana no hauria d'haver pujat al marcador. Tot i que resultat en mà, el 2 a 0 ha acabat sent de menys rellevància perquè el Lugo ha estat incapaç d'anotar un únic gol.

El Nou Estadi Costa Daurada ha tingut la millor assistència de la temporada Foto: Laia Solanellas

Sigui com sigui, el Nàstic ha tornat a guanyar. I ja són cinc les victòries consecutives de l'equip de Dani Vidal. El tècnic tarragoní gaudeix del millor moment de la temporada i les abraçades amb Iván Moreno i el seu cos tècnic en el final del matx deixen clara la injecció de confiança que suposa aquest despertar que ha portat l'equip a situar-se segon a la taula amb 38 punts, nou més que el sisè classificat i a només un (de forma provisional) del líder: la Ponferradina.

Diumenge vinent a les 18.30 hores, nou partit a casa contra l'Osasuna Promesas. El Nàstic inicia la segona volta de lliga presentant la seva candidatura a tot. L'equip té gana, té una defensa d'escàndol i un atac que sembla haver trobat el camí de l'encert (10 gols a favor en cinc partits). Més motius per il·lusionar-se no pot haver-hi.