Lluís Fàbregas: «En la presa de decisions ens hem equivocat i ho estem pagant»

El director general del Nàstic reconeix públicament les errades del club aquesta temporada però creu que la salvació encara és possible si es guanyen sis partits

 

No són hores, dies i setmanes fàcils per pertànyer a la disciplina del Nàstic de Tarragona. Les últimes hores estan cobrint d’un desànim general l’entitat grana després de la dura i desmoralitzadora derrota al camp de l’Almeria. Lluís Fàbregas, director general del club, trencava el silenci institucional amb el qual ha conviscut el club de La Budallera i ha passat pel Sempre Nàstic de Tarragona Ràdio per fer autocrítica. És d’esperar que l’entorn social exigeixi canvis radicals després de tres anys patint allò que no està escrit però realitzar una contundent autocrítica de forma pública és el primer pas per posar remei als mals nastiquers.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Sis victòries en els últims vuit partits

Guanyar sis dels darrers vuit encontres. Això és el que demana el Consell d’Administració del Nàstic a Enrique Martín, el seu cos tècnic i tota la plantilla de futbolistes. Consideren els mandataris nastiquers que guanyant els encontres que queden pendents a Tarragona (cinc) i un com a visitant seran suficients per assolir la continuïtat a la categoria: «Demanem que es guanyin sis partits: els cinc de casa i dels tres de fora, almenys un. Crec que amb 45 punts hi hauria alguna opció de salvar-nos», reconeix Lluís Fàbregas. Tot i aquesta afirmació, el director general no amaga que seguir a Segona «està molt difícil i llunyà però la realitat ens diu que amb sis victòries podríem salvar-nos».

 

El vallenc ha aprofitat després de ser qüestionat per l’encontre a Almeria per deixar clar el seu malestar: «Estem desanimats pel resultat i per la imatge de l’equip. Els gols que ens fan, sobretot els dos primers, són pràcticament iguals. Ens agafen en dues centrades molt còmodes sense cap pressió i la rematada neta entre els centrals fa que s’esvaeixin les opcions de plantar cara».

 

Enrique Martín ha acabat molt empipat amb la versió del seu equip | Montse Santos / ElDia.es

 

Enrique Martín: decebuts però confiats

Sobre la figura d’Enrique Martín, el director general grana ha deixat clar que ell i el Consell d’Administració estan decebuts amb els resultats obtinguts pel navarrès: «A Enrique se’l fitxa per capgirar la dinàmica esportiva negativa, estic decebut perquè esperava que aquest equip, amb el canvi a la segona volta, hauria de tenir més opcions i no estar a tanta distància (de la permanència). Ens ha decebut els seus resultats, no estem gens satisfets d’allò que ha passat fins a la jornada d’avui». A més, ha aprofitat per transmetre la versió oficial de la continuïtat del tècnic a la banqueta després d’estar al fil de la destitució fa tres setmanes: «Ell va mostrar fortalesa i convenciment per aconseguir l’objectiu. Va manifestar-se davant el president i la direcció esportiva assegurant que es veia capaç d’aconseguir l’objectiu».

 

El Nàstic, rotund sobre Arnal: «Va ser una decisió equivocada»

La rotunditat de l’autocrítica del Nàstic queda demostrada quan Lluís Fàbregas ha estat qüestionat sobre la figura d’Arnal Llibert. A ningú se li escapa que el seu rendiment als despatxos no ha estat el desitjat però, fins ara, el club no havia estat tan contundent com avui a l’hora de valorar el nomenament d’Arnal com a director esportiu: «Hi ha hagut decisions preses per nosaltres (Consell) que han estat equivocades i una és aquesta i l’assumim al 100%». Fàbregas ha anat més enllà i ha explicat com va viure l’inici de temporada: «Nosaltres donem confiança a Gordillo com a entrenador i Arnal com a màxim responsable de l’àrea esportiva, dues persones novells. Això ens ha posat en un risc i ens ha obligat a canviar el model. Arnal havia estat un bon element de la direcció esportiva del Llevant amb una visió del futbol que enteníem que era correcta però possiblement no com a primera espasa i direcció esportiu». El vallenc ha defensat que no s’hagi acomiadat Llibert afirmant que «vam decidir reforçar la parcel·la de la direcció esportiva» i anunciant que actualment «Arnal està fent una feina diferent de la que feia al principi de la temporada»

 

Lluís Fàbregas durant la seva intervenció en la Junta General d'Accionistes del 2018   | Àngel Ullate

 

El dia 1 després de Promoesport, a contracorrent

Per trobar l’inici dels mals del Nàstic de Tarragona 2018-2019 cal remuntar-se al dia on el Consell d’Administració decideix prescindir dels serveis de Promoesport per realitzar la gestió esportiva de l’entitat. Aquest fet es va produir durant el mes de maig del 2018, quan la temporada 2017-2018 finalitzava: «Trencar amb Promoesport al mes de maig ens va deixar un marge de maniobra gairebé zero pel que fa a la confecció de la plantilla i la figura del director esportiu de la següent temporada, en clara desavantatge respecte als altres equips. Quan fem el trencament, allò que ens trobem és una llosa a l’inici d’aquesta temporada».

 

La culpa, del Consell

Fàbregas també ha deixat clar que els problemes del Nàstic es troben en el vessant esportiu de forma exclusiva: «Ha estat un problema localitzat en la parcel·la esportiva, no hem tingut estabilitat en aquesta àrea, en la presa de decisions ens hem equivocat i ho estem pagant». Uns errors que assumeix el Consell en exclusivitat: «La responsabilitat sempre és del Consell, el president i els seus executius. Jo estic com a director general, hi ha un president i som els primers que assumim i reconeixem el que hem fet malament, que són diverses coses. Ho hem assumit posant més recursos en matèria esportiva, és l’any dels tres darrers on més recursos hi ha hagut pel que fa a la plantilla i els tècnics», ha explicat un director general grana que ha recordat que «realitzar ampliacions de capital i posar diners de la butxaca és una manera d’assumir responsabilitats». El vallenc ha reconegut errades però també ha demanat tenir perspectiva històrica: «Mai el Nàstic ha estat més de quatre anys seguits al futbol professional (Segona Divisió), si ho aconseguim aquesta temporada serà el primer cop, tot i que tenim molts números de no aconseguir-ho».

 

Sergi Parés durant una roda de premsa del CF Reus | Joan Alfons López

 

El futur, traçat

El Nàstic ja treballa des de fa setmanes en les línies del futur més immediat. I tot sembla indicar que el Consell té clar que cal canviar la forma de treballar per a què els resultats tornin a arribar: «És un tema de planificació, estabilitat i de confiança en la parcel·la esportiva. Hem de començar de zero en aquest sentit, tenir un projecte clar a curt, mitjà i llarg termini amb persones que donin crèdit i coneguin la categoria. Si estem a Segona, hem d’aconseguir acabar en la zona mitjana i si estem a Segona B, pujar el primer any».

 

El nom de Sergi Parés també s’ha posat sobre la taula a l’hora de parlar del futur com a possible director esportiu. I, per primer cop, el Nàstic s’ha posicionat públicament sobre un dels puntals de l’èxit del CF Reus els darrers anys: «Sergi Parés és un clar candidat, és un professional excel·lent, una persona del territori que ha estat en aquesta entitat. Els seus números l’avalen». Sigui amb un director esportiu o amb un altre, «volem treballar amb un projecte a llarg termini, tots hem de tenir paciència, nosaltres els primers. La massa social ens ha d’acompanyar, som un club que ha d’estar al futbol professional. El pròxim projecte esportiu ens ha de donar l’estabilitat, la fortalesa i el crèdit que ara no tenim».

 

Pots recuperar l’entrevista sencera a Lluís Fàbregas, director general del Nàstic, en el vídeo de la part superior al text.