Miguel Palanca: «La gent ens dona per morts i això pot ser positiu»

L’atacant tarragoní del Nàstic considera la salvació d’enguany com un repte igual o més difícil que un ascens. Palanca, totalment entregat en la segona etapa al club

 

Miguel Palanca ha tornat a trepitjar el Sempre Nàstic després de dues temporades i mitja. El davanter dels grana, que el passat 31 de gener va veure com s’oficialitzava el seu retorn a la seva Tarragona natal, ha donat les seves primeres sensacions després d’una setmana i mitja tornant a vestir l’elàstica nastiquera: «M’he trobat molt a gust, m’han rebut molt bé, tinc l’avantatge d’haver estat en aquesta casa i tot ajuda, des del primer dia m’he sentit com si portés aquí molt de temps».

 

A més, fa balanç de l’estada de quatre dies a València on els homes entrenats per Enrique Martín han estat treballant: «Han anat molt bé, estem en una situació molt complicada, som conscients de la gravetat de la situació en la qual ens trobem. Hem netejat la ment, venim amb les idees molt clares, sabem a allò que volem jugar».

 

El Nàstic, externament mort

El tarragoní també ha comentat les sensacions que té sobre aquells que parlen del club des de l’exterior: «Fora del vestidor la gent ens dona per morts ja i les sensacions que tinc són molt diferents, veig gent amb molta gana i capacitat de donar la volta a la situació. La gent ens dona per morts i això pot ser positiu, hem de jugar amb les nostres armes i morir en cada partit, cada segon i cada pilota». Tot i això, entén que l’entorn tingui molts dubtes sobre el futur de l’equip a Segona: «És normal que la gent sigui realista, pot sonar a la cançó de sempre però fins ara no els hem fallat».

 

Miguel Palanca creu que els grana aconseguiran la permanència, tot i que serà més difícil que un ascens | Joan Alfons López

 

El calendari, un repte

Ara el Nàstic enceta una sèrie de sis partits contra sis rivals de la zona alta de la taula. Encara que aparentment sumar punts pugui ser una missió molt difícil, MIguel Palanca avisa que «jugar contra els de dalt és més positiu, surts més mentalitzat que contra els de baix, no podem perdre ni un segon, morir per l’escut, cada punt és or». Palanca creu que assolir la permanència aquesta campanya «és igual o més difícil que un ascens» i és per això que «no podem deixar passar ni una jornada més, cada cop queda menys».

 

Dolgut amb la sortida l’estiu del 2016

Una de les qüestions on Miguel Palanca no s’ha mossegat la llengua és en el moment de valorar la seva sortida del Nàstic el passat estiu del 2016. El davanter tarragoní ha revelat que la direcció esportiva que encapçalava aleshores Emilio Viqueira no el va voler renovar: «No em van oferir la renovació, em van trucar Viqueira i Vicente Moreno amb el mans lliures i em comentaven que no comptaven amb mi, jo estava com a boig per quedar-me però va ser una decisió exclusivament d’ells. Em va doldre, molt. És quelcom que sempre he tingut guardat i vaig haver d’anar-me’n lluny de casa, gràcies a Déu ells han pres un altre camí i jo ara sóc aquí».

 

Palanca ha tractat altres qüestions que pots veure en el vídeo de la part superior al text.