GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Donen per acabada la temporada semiprofessional i amateur al futbol anglès

La federació anglesa de futbol pren la dràstica decisió de donar per acabades totes les competicions futbolístiques menys les dues primeres categories del futbol masculí i femení
Les pilotes no tornaran a rodar a Anglaterra pel que fa al futbol semiprofessional i base | Àngel Ullate

 

La federació anglesa de futbol ha decidit donar per suspeses totes les competicions de l’esport rei, exceptuant les dues màximes categories masculines i femenines. Aquesta és la radical postura de ‘The Football Association’, l’estament que regeix el futbol del Regne Unit i que ha estat contundent a l’hora de reaccionar davant l’avanç del coronavirus pel seu país. Tot i que en un principi havia decretat la paralització de tot el futbol fins al 30 d’abril, la institució dirigida per Greg Clarke ha decidit anul·lar tota la campanya disputada fins ara des de la tercera fins a la darrera categoria del futbol anglès.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Buscant similituds amb el futbol espanyol, és com si es decidís seguir endavant amb el futbol a LaLiga Santander i LaLiga Smartbank (Primera i Segona Divisió) i s’acordés suspendre la Segona B, la Tercera i la Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalana. Dins d’aquesta decisió també entren les categories inferiors del futbol femení i tot el futbol base perquè segons The FA «la nostra principal preocupació sempre serà la seguretat i el benestar dels clubs, jugadors, personal, funcionaris, voluntaris i simpatitzants durant aquest temps sense precedents».

 

També argumenten que «la mesura permet que el joc avanci i comenci la planificació per a la temporada que ve. Les nostres Associacions de Futbol del Comtat (CFA) donaran suport a aquestes lligues de base en els següents dies per determinar com tancar les competicions». Aquesta postura suposarà que s’anul·laran tots els resultats aconseguits fins ara i que no hi haurà ni ascensos ni descensos de cara a la campanya 2020-2021. Pel que fa a les dues primeres categories del futbol masculí i femení, han acordat allargar la campanya indefinidament per buscar un final sobre la gespa.

 

Podria passar a Espanya?

Aquesta és la gran pregunta. Podria la Real Federación Española de Futbol prendre aquesta decisió tan radical? Sembla difícil el dia d’avui tenint en compte la clara postura que ha mostrat públicament Luís Rubiales, president de la RFEF, qui ha deixat clar en diferents ocasions que l’aposta és per finalitzar la temporada sobre la gespa i abans del 30 de juny. Ara bé, el pas de les setmanes anirà fent impossible aquesta possibilitat i les opinions podrien variar malgrat que compten amb el suport dels presidents de les federacions territorials.

 

Cal recordar que un cop s’aixequi l’estat d’alarma, el retorn del futbol no pot ser immediat, tal com explicava l’educador esportiu Jordi Abella. L’única decisió semblant a la de la federació anglesa presa a l’Estat és la suspensió del voleibol en les seves dues màximes categories. De moment, és el primer dels esports amb millor representació del Camp de Tarragona que ha pres aquesta contundent mesura.