El Nàstic lluirà dorsals fixos i noms dels jugadors a les samarretes

La RFEF informa que a partir d’aquesta temporada ja és una obligació assignar un dorsal fix i posar el nom del jugador a les samarretes en la categoria de bronze
Les samarretes sense noms i dorsals fixos ja són història a Segona B | Joan Alfons López

 

El Nàstic de Tarragona i la resta de clubs de Segona Divisió B d’aquesta temporada 2019-2020 veuran aprovada i portada a la realitat una petició per la qual s’ha lluitat molt en els darrers anys: poder assignar un número de dorsal fix per a cada jugador i que aquest pugui lluir el seu nom a la samarreta com en el futbol professional. Així ho ha anunciat recentment la Real Federación Española de Fútbol qui la passada campanya ja va veure com la Comisión Directiva del Consejo Superior de Deportes va aprovar permetre una modificació on la RFEF permetia als clubs lluir dorsals fixes. Aleshores era una opció que depenia dels clubs. Ara, serà una obligació.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

De l’1 al 22 amb nom al dors

La norma històrica de lluir dorsals de l’1 a 11 en el futbol considerat semiprofessional de Segona B ja és cosa del passat. Tot i que fins ara el reglament de la federació explicava en l’article 216.3 que «al dors de la samarreta ha de figurar, amb una dimensió de vint centímetres d'alçada, el número d'alineació que els correspongui, de l'1 a l'11 els titulars i del 12 en endavant els eventuals suplents», no ha estat fins a la darrera circular quan s’ha informat que «els equips adscrits a Segona Divisió B, al dors de la samarreta haurà de figurar el dorsal fix de cada futbolista, amb una dimensió de 25 centímetres d’alçada i, sobre d’aquest, a una alçada de 7,5 centímetres, la identificació nominal del futbolista que es tracti».

 

A partir de Segona B, la limitació de fitxes del primer equip està en 22 i no 25 com a Segona i Primera Divisió. D’aquests dorsals possibles, cal recordar que els números 1 i 13 estaran reservats exclusivament per als porters, quedant disponible el número 25 de forma excepcional en el cas de l’existència d’un tercer porter en la primera plantilla. Per tant, el conjunt grana mantindrà aquest aspecte fins ara característic del futbol professional. Pel que fa a la Tercera Divisió, afectant de retruc el CF Pobla de Mafumet, aquesta norma no serà d’obligatòria aplicació fins a la campanya següent, la 2020-2021.

"🔴⚫ Magnífica notícia per al CF Reus Genuine de cara a la temporada 2019-2020" "🏀 Berni Álvarez perd un jugador clau de la darrera temporada per a la lliga 2019-2020"