Dues pilotes de futbol en un escalfament previ a un matx

El futbol català pot aturar-se fins a finals de mes

El futbol català adopta la contundent mesura poc després d’iniciar la temporada de forma oficial i amb només un 5’5% d’encontres ajornats per la Covid-19

Aturada en sec. Això és el que, molt probablement, succeirà en el futbol català fins a finals de mes després de l’anunci realitzat per la Federació Catalana de Futbol. L’estament que organitza aquest esport a Catalunya ha comunicat que totes les seves competicions poden quedar suspeses durant els pròxims quinze dies, començant a comptar a partir d’aquest cap de setmana, per evitar l’expansió creixent de la Covid-19.

Baixa afectació dins del futbol

La possibilitat arriba després de la reunió mantinguda aquest dimarts entre la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i més representants de la resta de federacions. Sobre la taula hi ha la proposta seguint el PROCICAT d’aturar totes les com competicions d’àmbit federat no professional. Aquesta mesura afecta tot el futbol sènior territorial (des de Primera a Quarta Catalana), el futbol base i el futbol sala.

L’objectiu és reduir la mobilitat entre les diferents poblacions i regions del territori i evitar l’expansió del virus. Des del passat 1 de setembre, la FCF ha autoritzat i supervisat més de 17.500 partits i des de l’inici de lliga a l’octubre, només 63 dels 1.134 partits programats s’han hagut d’ajornar pel coronavirus. De totes maneres, l’estament presidit per Joan Soteras esperarà a que la Generalitat de Catalunya faci oficial les contundents mesures durant el dia d’avui per transmetre als clubs com i quan es recuperaran les jornades cancel·lades.


Comentaris