El Nàstic treballa per començar la temporada amb públic a la graderia

El club grana es prepara per poder començar la temporada amb públic a la graderia. Estaran llestos però la decisió final recau en les institucions i recomanacions sanitàries
El Nàstic farà tot el possible per tornar a jugar amb públic | Joan Alfons López

El Nàstic de Tarragona vol començar la peculiar temporada 2020-2021 amb públic a la graderia. A la Budallera no es pensa en una altra cosa: el Nàstic, sense públic, és menys Nàstic. I club ja està treballant amb insistència per a què el retorn a la competició durant el mes d’octubre sigui amb els seus seguidors a la graderia de la Budallera.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L’entitat presidida per Josep Maria Andreu treballa per poder complir amb les exigències que hi ha avui per permetre el futbol amb públic. La capacitat d’espectadors reals al Nou Estadi ha augmentat després de deixar tancada únicament una de les cinc pastilles de la graderia de preferent superior, arribant a una capacitat màxima d’uns 14.000 seients, fet que permetria acollir més persones garantint les distàncies de seguretat. A més, el club té cobertes les necessitats pel que fa a personal humà, seguretat, mesures d'advertència i prevenció, etc.

Requisits per als clubs

La Federació Catalana de Futbol ja va comunicar als clubs durant l’estiu que podien disputar partits amistosos amb públic sempre que complissin amb una sèrie de requisits establerts en el Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu de Catalunya, document publicat per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya.

Els principals requisits del govern català per poder permetre l’assistència de públic als camps de futbol són les següents. Més enllà de qüestions bàsiques com la neteja profunda de les instal·lacions i l’entrega de material EPI als treballadors, s’han d’evitar aglomeracions de persones en els punts més conflictius i portar un registre de tot assistent a la graderia. Tot hauria de ser inspeccionat per una persona que s’encarregués exclusivament de dur a terme el compliment del protocol.

Les mesures de seguretat a can Nàstic són màximes | Gimnàstic

Pel que fa a la distribució del públic, és una qüestió més complexa. Segons l’actual document català que mantindrà els seus punts i els modificarà o ampliarà en les pròximes jornades, només podrien entrar 3.000 persones en esdeveniments a l’aire lliure, com seria el cas del Nou Estadi. Ara bé, al País Basc són més permissius i es permetria l’entrada d’un 60% de cada 1.000 persones d’aforament. Si aquest percentatge s’apliqués a Tarragona, tots els socis de l’entitat podrien accedir al camp gràcies a la gran capacitat de les graderies de La Budallera i de la predisposició de l’entitat.

El públic ha d’ajudar

Tot això seria possible sempre que el públic assistís amb mascareta, guardant la distància de seguretat mínima d’un metre i mig i facilitant les dades personals a l’entrada de les instal·lacions als treballadors del club. L’espectador també hauria de signar un document de responsabilitat assegurant que no ha presentat símptomes de la Covid-19 i, en cas d’haver superat la malaltia, declarar que també ha mantingut una quarantena posterior de catorze dies.

A més, tothom que assistís al Nou Estadi ho hauria de fer de forma individual o en grups familiars convivents, evitant els desplaçaments col·lectius sempre que es pogués. En cas contrari, la mascareta s’haurà d'endur posada sempre. Evitar les aglomeracions de persones en els accessos al camp, realitzar una sortida de públic esglaonada i extremar les mesures de seguretat individuals també seran requisits si es pot tornar a veure un partit de futbol en directe.

El club vol públic sí o sí

El Nàstic farà tots els esforços per jugar amb seguidors a la graderia. Contundent quan va existir la possibilitat de jugar el darrer duel previst contra l’Olot a porta tancada afirmant que no trobaven sentit a jugar sense espectadors, l’entitat tarragonina no ha canviat de parer i vol els seus abonats a prop. Tant és aquest punt que el club ha intentat que el duel davant l’Atlètic Horta d’avui a les 18.00 hores fos a porta oberta, tot i que no ho ha aconseguit. 

Cal recordar que el club no té la paella pel mànec. Dependrà de les recomanacions i instruccions sanitàries que es trobin en vigència el mes vinent i de la posició de l’Ajuntament de Tarragona, propietària del Nou Estadi. Els grana juguen a la Budallera gràcies a una concessió però la instal·lació és municipal. I la postura del consistori va quedar clara amb una carta de Maria José López, regidora d’esports. Una missiva que, posteriorment, va rebre una excepció de boca de l’alcalde Pau Ricomà: el Nàstic, el CBT i el CV Sant Pere i Sant Pau quedaven exempts.

En el pitjor dels casos, faltarà un mes i mig per a què l’equip de Toni Seligrat torni a jugar un partit oficial al Nou Estadi. Massa temps on poden canviar molt les coses però el club batallarà per a poder obrir les portes de nou amb la màxima precaució, seguretat i prevenció possible.

"El Nàstic anuncia el segon fitxatge procedent del Lleida en menys de 24 hores" "El Nàstic fitxa un exjugador de la base per completar el lateral esquerre"