El cos tècnic del Nàstic en un entrenament

La RFEF proposa una sublliga catalana per al Nàstic a partir del 18 d’octubre

L’ens federatiu proposa la creació d’un subgrup totalment format per equips catalans amb una data d’inici de la competició més tardana del previst inicialment

Després de setmanes d’incògnita, el futur de la Segona Divisió B sembla aclarir-se una mica. La Real Federación Española de Fútbol ha comunicat aquesta tarda la seva proposta pel que fa a la formació dels grups que dividiran la categoria de bronze del futbol estatal en cinc grups on competiran 102 equips. Cada grup dels cinc estarà dividit en dos subgrups, provocant que el Nàstic afronti una lliga inicial totalment catalana.

Segons la idea de la RFEF, que ja ha estat aprovada per la Comissió Gestora de la federació, el grup III de Segona B estarà dividit en un subgrup A on competiran tots els catalans i un subgrup B on formaran part els valencians i els balears. D’aquesta manera, el Nàstic haurà de fer front a una lliga de deu rivals: Prat, L’Hospitalet, Badalona, Andorra, Barça B, Lleida Esportiu, Espanyol B, Cornellà, Llagostera i Olot.

L’altre grup estarà format per l’Alcoyano, l’Atlètic Llevant, l’Atzeneta, La Nucía, l’Hércules, l’Orihuela, el València Mestalla, el Villarreal B, el Peña Deportiva i l’Ibiza. Aquesta idea s’ha fet oficial després de l’aprovació de la Comissió de Presidents de federacions autonòmiques de futbol, que ha votat en massa de forma positiva exceptuant una abstenció.

Més enllà de l’organització dels equips per sublligues, també s’ha anunciat la data d’inici de la competició: el 18 d’octubre. Aquest és el moment on es preveu l’inici de la lliga 2020-2021 a Segona B i Tercera Divisió, data que no serà oficial fins que s’aprovi el protocol d’actuació contra la Covid-19 per part de les autoritats governamentals. Gimnàstic de Tarragona, Pobla de Mafumet i Unió Esportiva Valls, ben atents per saber quan començaran a jugar-se els punts sobre el camp.


Comentaris