Les esperances de veure futbol a Reus aquesta temporada, esmicolades

La FCF expulsa el CF Reus de Tercera Divisió

Ja és oficial: el CF Reus és expulsat del grup cinquè de Tercera Divisió després de dues incompareixences. Onolfo va visitar dilluns la FCF buscant més marge de maniobra, sense aconseguir res

Ja és oficial: el CF Reus ha estat expulsat de Tercera Divisió. La Federació Catalana de Futbol ha confirmat fa uns minuts l'expulsió del primer equip roig-i-negre del grup cinquè de Tercera  després de no poder desbloquejar la tramitació de les llicències federatives i no poder presentar-se en els dos primers compromisos de lliga. La FCF ha informat en un comunicat que «el Jutge Únic de la Tercera Divisió ha resolt excloure'l de la competició. La FCF lamenta el patiment que la situació econòmica, financera i esportiva del Reus està causant sobre les persones que estan i han estat vinculades al club, i com aquesta està afectant al bon ordre de la competició i a la resta d'entitats esportives». Amb aquestes paraules, el primer equip reusenc queda fora de qualsevol competició després de patir dues incompareixences: el diumenge 1 a Castelldefels i el diumenge 8 a l'Estadi davant el Vilafranca.

L'exclusió provocarà que el grup V de Tercera quedi amb dinou equips i no pugui completar-se amb alguna altra entitat perquè la competició ja està en marxa. Aquest és un dur i definitiu cop per a la supervivència de la Societat Anònima Esportiva. Sense un primer equip com a un actiu del club i amb un filial que ja ha comès una incompareixença i va camí de la segona el pròxim cap de setmana en la segona jornada de Primera Catalana contra el Júpiter, serà totalment inviable la viabilitat de la SAE i l'administrador enfilaria el camí de la liquidació.

Clifton Onolfo a la seu de la FCF durant la tarda de dilluns
Clifton Onolfo a la seu de la FCF durant la tarda de dilluns | Cedida

Visita infructuosa d'Onolfo a la FCF

Clifton Onolfo, propietari del 99,7% de les accions de la SAE roig-i-negra, va visitar durant la tarda de dilluns les oficines de la FCF per donar explicacions, informar-se sobre els procediments oberts i els passos a seguir a partir d'ara. Des de l'estament dirigit per Joan Soteras es van mostrar inflexibles i no van cedir a la petició del nord-americà d'aconseguir més temps per reconduir la situació. D'altra banda, durant la jornada de dilluns els assessors legals d'Onolfo van preguntar, entre moltres altes qüestions, què acabaria succeïnt amb els 30.000 euros dipositats per a què el primer i el segon equip poguessin ser inscrits. La resposta va ser clara: aquests diners es tornaran a les arques del club que gestiona d'administrador David López descomptant diverses despeses.

La FCF té previst restar als 30.000 euros les multes econòmiques generades per les incompareixences del primer i del segon equip i no es descarta que, en cas de poder-se realitzar, el Castelldefels pugui reclamar una quantitat econòmica pel taquillatge perdut en la primera jornada o que el Vilafranca o el Júpiter demanessin una compensació pel desplaçament a la capital del Baix Camp.