L’hoquei 2019-2020 presenta grans novetats: tornen els playoffs pel títol

La Federació modifica elements importants de la competició com el retorn del playoff pel títol i la creació d’un playoff de descens. A l’OK Lliga Plata hi haurà dos grups
L'hoquei patins tornarà a viure promocions per ser campió de l'OK Lliga | TarragonaDigital

 

La temporada d’hoquei patins va finalitzar la setmana passada i la Real Federación Española de Patinaje no s’ha fet esperar per presentar les novetats de cara a la temporada 2019-2020 d’aquest esport. Unes novetats que eren molt esperades i que provocaran el retorn de l’emoció en el seu màxim nivell en la màxima competició de l’esport sobre patins. I és que tornen els playoff pel títol a l’OK Lliga masculina i també s’hi afegiran a l’OK Lliga Femenina. A més, s’instaurarà una promoció per evitar el descens al torneig d’homes i l’OK Lliga Plata es dividirà en dos grups de dotze equips per expandir la categoria de plata de l’hoquei patins estatal.

 

Tornen els playoff a l’OK Lliga

Era un clam de bona part de les veus importants de la competició i la FEP ha fet cas: torna el playoff pel títol. Després de diverses temporades d’absència, l’estament dirigit per Carmelo Paniagua ha decidit instaurar novament les promocions per ser campió de lliga. Aquesta la disputaran els deu primers classificats durant una temporada regular que començarà el 21 de setembre i veurà com acaba el 17 d’abril, moment on es donarà pas al playoff pel títol que s’allargarà fins al 9 de juny amb la gran final i la proclamació del campió. La mateixa data d’inici però amb final el 30 de maig, quan començarà el playoff per ser campió fins al 21 de juny, s’establirà en l’OK Lliga Femenina, un torneig que no tindrà playoff per evitar el descens com si ho tindrà el vessant masculí. I és que la instauració d’una promoció per no baixar és l’altra gran novetat de la màxima categoria masculina de l’hoquei patins estatal.

 

Entrant més en detalls, el playoff per ser campió de l'OK Lliga el jugaran els deu primers classificats en quatre rondes: vuitens, quarts, semifinals i final. En la de vuitens de final només jugaran el vuitè contra el novè i el setè contra el desè al millor de tres partits. Els guanyadors passaran a quarts i, de retruc, s'asseguraran un bitllet per a la pròxima edició de la WS Europe Cup. Els perdedors encara tindran una opció de jugar a Europa enfrontant-se entre ells al millor de cinc duels. En els quarts de final, tot se simplifica. Els procedents dels vuitens jugaran contra el primer i el segon, mentre que el quart jugarà contra el cinquè i el tercer contra el sisè, ronda que es disputarà al millor de tres partits. Els equips classificats accediran a semifinals on l'eliminatòria passarà a ser de cinc encontres, idèntica durada que la gran final que determinarà el campió de l'OK Lliga masculina.

 

Pel que fa a la promoció de descens, ningú baixarà de forma directa. La disputaran els quatre últims i l'onzè s'enfrontarà al catorzè i el dotzè al tretzè al millor de cinc duels. Els dos equips perdedors, baixaran a l'OK Lliga Plata. Els dos guanyadors encara no estaran salvats perquè s'hauran d'enfrontar als dos segons classificats dels dos grups de l'OK Lliga Plata.

 

L’OK Lliga Plata del Vendrell, dividida

La categoria de plata de l’hoquei estatal, que enguany la formaven catorze equips en un únic grup, s’expandeix i quasi duplica el seu nombre de participants. L’OK Lliga Plata estarà composada la pròxima campanya per dos grups de dotze equips, augmentant a 24 els aspirants a ascendir a l’OK Lliga masculina a principis de campanya. Uns ascensos que veuran com també s’afegeix la disputa d’una promoció entre el 22 de maig i el 3 de juny. La fase regular de la competició donarà inici el 19 d’octubre. El CE Vendrell viurà en primera persona aquests canvis.

 

Reunió de la Federació on s'han aprovat els canvis | RFEP

 

Les copes, fixades

Pel que fa als torneigs de Copa, aquests ja han fixat la seva data de disputa. La primera a saltar a les pistes serà, com és habitual, la Supercopa d’Espanya que tindrà lloc el 14 i 15 de setembre a una pista encara per determinar i on s’enfrontaran els quatre primers de l’OK Lliga 2018-2019 en format de ‘Final a Quatre’. Caldrà esperar al 15 i 16 de febrer del 2020 per veure com la Copa de la Princesa comença a disputar-se per als diferents equips de l’OK Lliga Plata que hagin aconseguit l’accés mitjançant la classificació de la primera volta de la lliga. I la Copa del Rei i de la Reina, duel que enfrontarà els vuit primers de les dues versions de l’OK Lliga, es disputarà del 5 al 8 de març.

 

OK Lliga masculina

Fase regular: del 21 de setembre al 17 d’abril

Playoff pel títol: del 17 d’abril al 9 de juny

Playoff per evitar el descens: del 17 d’abril al 9 de juny

 

OK Lliga Femenina

Fase regular: del 21 de setembre al 30 de maig

Playoff pel títol: del 30 de maig al 21 de juny

 

OK Lliga Plata

Fase regular: del 19 d'octubre al 22 de maig

Playoff per ascendir: del 22 de maig al 3 de juny

 

Supercopa d'Espanya: 14 i 15 de setembre

Copa del Rei i Copa de la Reina: del 5 al 8 de març

Copa de la Princesa: 15 i 16 de febrer