Manu Necchi, capità del CE Vendrell

Manu Necchi, capità del Vendrell: «No volem limitar-nos amb l’objectiu de no descendir»

El conjunt del Baix Penedès tornarà a jugar un partit a l’OK Lliga després d’un any del seu descens a la pista que el va veure caure a l’OK Lliga Plata. Parlem amb el capità Manu Necchi

El primer equip d’hoquei del Club d’Esports Vendrell descendia a l’OK Lliga Plata l’any 2019. Ho feia després de perdre a la pista del Lleida Llista en la darrera jornada d’una campanya per oblidar. Afortunadament, la bona feina ha permès que el pas per la segona categoria de l’hoquei estatal hagi estat molt curta i diumenge a les 12.00 hores tornarà a patinar en un encontre d’OK Lliga.

Ho farà després de quasi cinc mesos i mig de l’esclat d’una Covid-19 que va aturar la competició en totes les categories. Un mes i mig després de tornar a la feina i començar la pretemporada, els homes dirigits per Josep Lluis Delriu ja tenen les eines esmolades per intentar sumar els tres primers punts de la lliga. TarragonaDigital ha pogut conversar amb Manu Necchi, capità dels roig-i-negres, sobre la duresa de la pretemporada, l’objectiu de la campanya 2020-2021 i moltes altres qüestions.

- Manu, estareu comptant les hores que falten per tornar a jugar un partit de lliga, no?

- Sí, tota l’espera s’ha fet llarga. Som conscients que tornem a la competició, queden moltes coses que ens agradaria viure en el present com que la Covid-19 tingués una vacuna però la roda de l’esport està a punt de començar i volem competir com abans. Hem de donar-ho tot

- Torneu a competir però amb sensacions estranyes: pavellons buits, molta precaució, etc. Serà un retorn quelcom agredolç?

- És com la nova normalitat, ens hem d’adaptar a totes les circumstàncies. Ho hem pogut veure durant la pretemporada amb els partits a porta tancada però no t’acostumes. El partit és un fet bonic i es trobarà a faltar l’afició quan ens ajuda o quan pressiona el rival. Havent-hi públic o no, buscarem els tres punts

- Us sentiu segurs competint?

- Des de la Federació s’està treballant amb un protocol per estar segurs. Cal recordar que som un esport que no és al 100% professional, tenen una feina fora de l’hoquei i existeixen dubtes, és inevitable. No només per nosaltres, també per la gent que ens envolta. La Federació treballa al màxim però els dubtes hi són. De totes maneres, hem de ser responsables nosaltres mateixos. És quelcom molt seriós, no en el tema esportiu exclusivament.

- Començar sense saber si es podrà acabar no ha de ser fàcil de pair.

- Sabem que estem però no ho sabem de cara al mes vinent. Però això passa en l’esport i en altres aspectes del nostre dia a dia. Tenim aquesta por perquè volem començar i estar actius tot l’any, aturar-se durant molt temps és dolent. Ens va passar l’any passat quan es va aturar tot i no sabíem si podríem tornar a jugar. Ara veiem que això comença ja, que tot va cap endavant però no sabem si ho podrem acabar. Esperem que sí, que no hi hagi incidències: volem tenir una continuïtat llarga.

Necchi en acció durant un partit
El Vendrell no es conforma amb la permanència | Joan Alfons López

- Ha estat una pretemporada més dura per vosaltres?

- Sí, han estat cinc mesos sense patins. No és el mateix entrenar a casa que a una pista en condicions. Es nota moltíssim en el rendiment propi. Hi ha hagut un gran risc de lesió durant la pretemporada però tots els clubs han realitzat un bon treball amb els esportistes. Com a molt havíem estat dos o tres mesos aturats però no cinc. En el nostre esport necessitem un espai gran i ens hem hagut d’adaptar a les circumstàncies. Quan vam tornar a patinar va ser dur, molt dur. No estem al 100% físicament però els músculs comencen a notar la feina i els músculs responen als entrenaments.

- Es comença la lliga a la pista on es va descendir. Quin inici!

- Esperem tenir un millor resultat que el darrer cop que vam jugar allà. Tinc bons amics a Lleida de la meva etapa al club però no guardo un bon record de la darrera visita. L’esport et permet tenir revenges legals, buscarem els tres punts tot i que serà difícil. El duel té un plus.

- Com paiu el fet de començar la lliga sense saber que us trobareu?

- Sabem allò que hi ha, anem una mica a cegues perquè no s’ha vist una pretemporada molt nombrosa i televisada però tots ens coneixem però això també li dona una mica de diversió a la competició. Té un toc de sorpresa, cosa que abans no era possible perquè tot estava més controlat. Haurem d’estar al 100% perquè tots els equips seran complicats.

- I enguany més, que baixen quatre.

- Baixen quatre i el cinquè i sisè per la cua faran promoció de descens. Això serà complicat fins al final, serà tot molt lluitat i dur. El temps ens mostrarà on ens situem i quins objectius aconseguim. L’any serà llarg i haurem de competir fort, la regularitat premiarà. Buscarem la permanència però sense renunciar a res, cal ser ambiciosos amb respecte. El Vendrell sempre ha estat un club gran, tenim respecte per la resta però no volem limitar-nos amb no descendir.

- Amb quines sensacions heu posat punt final a la pretemporada?

- Més enllà de la pretemporada, on teníem clar allò que volíem aconseguir, arribem molt bé físicament i mentalment. Estem on crec que el tècnic volia. El nivell per començar a competir és el correcte, ideal. Som un equip jove amb molta ambició, conservem el bloc de la temporada passada amb el toc del benvingut Roc Llisa i sé que plantarem cara a la majoria dels equips de l’OK Lliga. Cada pista serà molt complicada, ja no estem a l’OK Lliga Plata amb tots els respectes. Si no sortim al 150% en cada pista, ens costarà molt assolir l’objectiu.  


Comentaris