Investiguen la compravenda del CF Reus per presumpta gestió deslleial

La denúncia d'un creditor a qui el club no va pagar ha desencadenat la causa, que la Fiscalia no ha desestimat
Joan Oliver va fer públic un deute de cinc milions d'euros | Joan Alfons López

 

 

Arran d'una denúncia interposada per un creditor del CF Reus a qui el club no va pagar les quantitats econòmiques pendents en el moment de la compravenda, el jutjat d'instrucció número 4 de Reus va obrir el passat dia 7 de juny una causa penal per aclarir una possible gestió deslleial en l'operació de compravenda del club entre Joan Oliver, antic propietari, i l'actual propietari, l'estatunidenc Clifton Onolfo.

 

Una notícia que ja va avançar Ràdio Reus, que va anunciar que el nou president del CF Reus, Clifton Onolfo, havia estat citat a declarar el passat dia 3 de juliol. Els advocats d'Onolfo van demanar un ajornament de la citació en negar-se a què comparegués el màxim representant del club.

 

La investigació, pendent d'un possible deute superior 

Malgrat que la Fiscalia considera que la denúncia és poc concreta, ha optat, amb els indicis que té, per continuar amb el procés i investigar la legalitat de la gestió de compravenda. La investigació mirarà d'aclarir si existeixen despeses injustificades, factures inflades, pagaments estranys o favoritismes amb alguns proveïdors.

 

Tot i això, encara no hi ha hagut cap imputat. A falta de saber els testimonis que hauran de comparèixer davant la Fiscalia, la investigació també està pendent d'un possible frau a l'hora de fer públic el deute del club per part de la junta de Joan Oliver. Un deute que segons els anteriors gestors era de cinc milions d'euros, però que l'administrador concursal, en obrir el cas, va descobrir que era més elevat, d'una xifra propera als vuit milions d'euros.

 

David López Estebaranz, administrador concursal del CF Reus, va descobrir un possible deute de 8 milions d'euros. | Joan Alfons López

 

Un jutjat mercantil de Tarragona també investiga l'operació

El concurs de creditors per la compra del club també està sent investigat en un jutjat mercantil de Tarragona. La causa estudia, així com la del jutjat d'instrucció 4 de Reus, possibles factures sospitoses, desviaments de diners o pagaments excessius en benefici de tercers. La intenció final de les investigacions, recordem, investigacions preliminars, és aclarir si la fallida del club es deu a causes vinculades al simple esdevenir de l'economia del club roig-i-negre o a causes fraudulentes.