GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Joan Oliver: «El màxim responsable sóc jo»

El màxim accionista del club considera que LaLiga s'ha excedit a l'hora d'avaluar la situació del club
El màxim accionista del club, Joan Oliver, ha explicat la situació viscuda pel club | Joan Alfons López

 

El serial de l'estiu del CF Reus Deportiu va acabar amb el tancament del mercat de fitxatges d'estiu, després que no poguessin inscriure quatre jugadors de la plantilla i la sortida de Dejan Lekic, direcció Cadis. Així doncs, després del que s'ha viscut a l'entitat roig-i-negre i de l'hermetisme que hi ha hagut davant la situació, el màxim accionista del club, Joan Oliver, acompanyat del president, Xavier Llastarri, per donar les explicacions pertinents davant la situació. Tanmateix, el propietari del club, s'ha declarat, «màxim responsable» de la situació del club ganxet.

 

«El màxim responsable de la situació sóc jo»

Clar, contundent i agafant tota la responsabilitat. «El màxim responsable sóc jo, si algú es mereix algun tipus de crítica, sanció o repulsa, ho poso fàcil: sóc jo», argumenta el màxim accionista, ja que, «evitar que aquestes coses passin és part de les meves atribucions, la responsabilitat és meva». Així ha volgut explicar Joan Oliver, davant la situació que ha viscut el CF Reus durant el final d'aquest mercat de fitxatges.

 

Per aquest motiu, també ha volgut disculpar-se amb els jugadors i tècnics, però també amb l'afició, a més de la secretaria tècnica, «sobretot al Sergi Parés per la gran tasca que ha fet durant l'estiu», declara Oliver, el qual reconeix que la feina del director esportiu, parcialment, «ha marxat a norris». Tanmateix, ha volgut agrair la tasca feta pel Consell d'Administració, amb els quals s'ha reunit abans de la roda de premsa.

 

La versió del CF Reus en boca de Joan Oliver

«Els últims dies de juliol sospitem que s’embussa i fem una reunió amb LaLiga. La percepció que tenim de la reunió és que ens estan aplicant uns criteris molt més restrictius als d’anys anteriors i discutim les diverses opcions que tenim per arribar al límit salarial. Ens tornem a reunir el 16 d’agost, LaLiga ens diu que les coses fetes no serveixen i que l’única via que ens donen per arribar als 4 milions és fer un dipòsit de 3 milions d’euros abans del 31 d’agost. Això ens ho diuen 3 dies abans del primer partit. Manifestem el nostre desacord però a partir del 16, moment on fem pública la situació, obrim una via de treball legal i accelerem la via financera. Intentem veure si tenim algun sistema per dipositar 3 milions –cal recordar que ja tenim dipositat 2 i serien 2+3– i alhora encetem recursos i apel·lacions amb LaLiga i RFEF, perquè entenem que aquesta decisió excedeix molt les potestats del sistema de control econòmic. Deixar-nos amb 13 jugadors ens desvirtua la competició. Cal dir que els criteris de LaLiga són preventius i poden no creure’s alguna partida econòmica, és abans i no després, diferent del sistema del Fair Play».

 

Vitor Silva, es queda al CF Reus sense ser inscrit

Un dels involucrats en aquesta dura situació viscuda pel CF Reus Deportiu és Vitor Silva. En finalitzar el termini d'inscripció, l'entitat roig-i-negre va fer oficial la rescissió de contracte del futbolista, però, finalment, i així ho ha fet saber el president del club, Xavier Llastarri, el portuguès seguirà entrenant amb el CF Reus i, com Tito, Isaac Cuenca i Karim Yoda, esperarà al fet que se solucioni el problema, per poder tornar a vestir la samarreta roig-i-negra.

 

El cas d'Isaac Cuenca

Després dels fets viscuts, Isaac Cuenca va sortir a la palestra per donar la seva visió. Així doncs, va ser el mateix futbolista el qual va destapar que  LaLiga va vetar el seu fitxatge pel CF Reus, perquè no es creien el seu contracte amb el club ganxet. En aquest sentit, Cuenca, el qual volia vestir la samarreta del club de la seva ciutat, es va arreglar el sou, per poder-ho fer, però des de l'estament dirigit per Javier Tebas ho van impedir, argumentant que el seu 'caché' és molt més alt que el del contracte presentat.

 

Per aquest motiu, Joan Oliver ha sortit a la defensa del futbolista reusenc i, a més, ha explicat l'exemple que va posar LaLiga, per no poder inscriure Isaac Cuenca, el qual, el màxim accionista, ha titllat «d'acte de certa prepotència», quan ho van argumentar dient que «si Buffon vol jugar gratis al Girona FC, no li deixo perquè no li deixo». Tanmateix, ha argumentat que aquest cas de l'Isaac, fa entendre al club que és «una presumpció d'algun tipus».