LaLiga respon al CF Reus i explica el 'cas Cuenca'

L'estament presidit per Javier Tebas explica una versió diferent sobre la impossibilitat d'inscriure Isaac Cuenca com a futbolista en actiu al CF Reus
El CF Reus i LaLiga es creuen versions sobre el cas Cuenca | Joan Alfons López

 

Dia mogut pel que fa a la informació del CF Reus. Si aquest migdia era Joan Oliver, màxim accionista de la Societat Anònima Esportiva roig-i-negra, qui protagonitzava l'actualitat dels del Baix Camp, a la tarda ho és LaLiga mitjançant un comunicat oficial on ha volgut oferir la seva versió sobre la negativa a inscriure Isaac Cuenca com a futbolista del primer equip.

 

La versió des de Madrid

LaLiga explica que el CF Reus va enviar la documentació d'Isaac Cuenca després d'arribar a un acord amb els reusencs per poder inscriure un total de setze futbolistes, saltant-se el pacte al qual havien arribat ambdues parts. LaLiga explica que els del Baix Camp van pujar a LaLiga Manager, gestor informàtic dels trànsfers de la competició, les sol·licituds per Linares, Moore, Olmo, Lekic, Tito, Yoda, Vitor i Pol Laporta. Amb tretze jugadors inscrits i vuit pendents de fer-ho però amb el límit salarial al 100% gastat, LaLiga assegura que va donar permís excepcional per inscriure cinc homes més, augmentant la xifra a divuit fitxes.

 

La direcció de la competició ho va acceptar sempre que el sou mínim estigués al voltant del mínim establert per llei, que es respectés l'ordre d'arribada de la documentació a LaLiga Manager, que s'acabaria revisant el valor del mercat dels sous dels futbolistes a inscriure, que si el club aconseguia diners aquests anirien a parar primer a compensar l'extra permès des de LaLiga i que el club no modifiqués a la baixa els contractes dels jugadors ja signats però no inscrits.

 

Per la seva banda, el CF Reus va demanar respectar els contractes vigents de certs jugadors i va decidir rebaixar les cinc places extres ofertes per LaLiga a només tres, a manera de compensació, deixant fora a Lekic, Tito, Yoda, Vitor i Laporta. Segons LaLiga, després d'aquest acord va ser quan va entrar al gestor de trànsfers la petició d'inscripció de Cuenca, saltant-se tot el prèviament pactat. És per aquest motiu que, segons LaLiga, no va acceptar de cap manera la inscripció del reusenc perquè, com s'havia pactat, s'havia de respectar l'ordre d'entrada de la documentació a LaLiga Manager.