CRÒNICA

El Nàstic empata a Ceuta i el Nou Estadi dictarà sentència

El Nàstic empata (2-2) al camp del Ceuta i obliga el conjunt nord-africà a guanyar diumenge vinent al Nou Estadi Costa Daurada. Un gol de Gorostidi en el descompte evita la derrota

Els grana surten vius de l'Alfonso Murube i decidirà el Nou Estadi
Els grana surten vius de l'Alfonso Murube i decidirà el Nou Estadi | @NasticTarragona
02 de juny del 2024
Actualitzat el 10 de juny a la 13:27h

El Nàstic de Tarragona ha empatat contra el Ceuta (2-2) el partit d'anada de les semifinals del play-off d'ascens a la Liga Hypermotion. Els grana han patit en primera persona l'efectivitat golejadora del pitxitxi local Rodri Ríos, qui ha marcat un doblet, però han pogut esgarrapar un empat gràcies a un golàs de Godoy de xilena i una rematada de cap de Gorostidi en el temps de descompte. Els tarragonins han jugat més d'un quart d'hora amb un home més per l'expulsió del local Cristian i han evitat la derrota sobre la botzina per fer un pas important per ser a la final decisiva per l'ascens.

El malson de Ríos

Tota la parròquia grana marxarà al llit amb un nom al cap: el de Rodri Ríos. El veterà davanter del Ceuta ha amargat l'encontre d'anada de les semifinals del play-off d'ascens amb dues dianes, la primera ben matinadora. Era en el minut 8 quan Ríos aprofitava un refús de Varo i una centrada des de la banda esquerra per enviar l'esfèric al fons de la xarxa en posició correcta. El Ceuta colpejava primer i donava ales al conjunt de José Juan Romero, dominadors del matx en bona part dels primers 45 minuts.

No ha estat fins al segon temps quan els homes dirigits per Dani Vidal es semblaven despertar. Un llançament de cantonada a favor dels grana acabava amb el davanter Alan Godoy marcant amb una xilena que ha deixat bocabadat a tothom, locals i visitants. El córner, que no hauria d'haver existit perquè el darrer a tocar la pilota abans de sortir ha estat precisament el mateix Godoy, ha servit per a posar un empat que obria un nou encontre per a ambdós equips. I malgrat que el Nàstic ha volgut fer un pas endavant, allò que s'ha trobat ha estat Rodri Ríos de nou. Una rematada de cap entre els dos centrals acabava amb el 2 a 1 en el minut 66.

Una expulsió clau

L'encontre tornava a enfosquir-se per a un Nàstic que ha vist la llum quan el local Cristian Rodríguez era expulsat amb targeta vermella directa per una suposada agressió sobre Nacho. Si bé és cert que Cristian fa l'acció d'etzibar un cop al defensa grana just davant de l'àrbitre, també és cert que el dorsal 3 del Nàstic ha exagerat l'acció. Això ha provocat que els locals acabessin jugant durant més de vint minuts amb un home menys. Tot i que han intentat frenar el ritme del partit amb pèrdues de temps constants, no ha estat suficient per aturar l'empat.

Primer avisava Nacho amb un gol anul·lat per falta en atac en un llançament de cantonada. I després, una centrada de Concha des de la banda esquerra en el temps de descompte era aprofitada per un Gorostidi que ha entrat des del darrere per superar Pedro López i posar un empat (2-2) que té millor gust de boca per al Nàstic que per al Ceuta. Diumenge vinent a les 19.45 hores, el Nou Estadi Costa Daurada decidirà. Només un podrà accedir a la final del play-off per ascendir i els tarragonins tenen més probabilitats: els hi van un empat al final dels 120 minuts. El Ceuta, per la seva banda, està obligat a guanyar. Tot a un partit.