CRÒNICA

El Nàstic guanya, acaba subcampió de lliga i el Ceuta ja espera al play-off

Els grana s'imposen per la mínima al Rayo Majadahonda i accedeixen al play-off d'ascens com a segons classificats. El Ceuta serà el primer rival del Nàstic a la promoció

Els jugadors del Nàstic celebrant el gol de Pablo Trigueros
Els jugadors del Nàstic celebrant el gol de Pablo Trigueros | Laia Solanellas
25 de maig del 2024
Actualitzat el 10 de juny a la 13:27h

El Nàstic de Tarragona ha guanyat (1-0) el Rayo Majadahonda en un partit molt igualat on ha suat de valent per sumar tres punts que permeten l'equip acabar la lliga com a segons. Els homes dirigits per Dani Vidal no han fallat i s'han assegurat tots els avantatges possibles al play-off d'ascens a Segona Divisió. El Ceuta, cinquè classificat del grup II, serà el rival a les semifinals que es disputaran els dos pròxims caps de setmana amb la tornada al Nou Estadi Costa Daurada.

Suant de valent

Si el Nàstic va demostrar el passat dissabte contra el Barça Atlètic que quan juga contra els equips de la zona alta de la lliga ofereix la seva millor versió, avui ha tocat l'altra cara de la moneda. El Rayo Majadahonda, conjunt descendit des de fa setmanes a Segona RFEF, ha deixat molt bones sensacions sobre la gespa d'un Nou Estadi que ha vist perillar la segona plaça del torneig durant 80 minuts de partit. Els madrilenys avisaven amb un xut al pal en el minut 4 mitjançant Guille i els grana no donarien senyals de vida en atac fins a la triple ocasió de Pablo Fernández en els minuts 21, 24 i 25.

Tot i que els nastiquers es despertaven, el porter Alberto Varo havia d'actuar en un parell d'ocasions per demostrar el motiu pel qual ha acabat com a Zamora de la categoria. Dani Vidal, tècnic grana, provava de tot per extreure la millor versió dels seus homes. Els intercanvis de posició en els jugadors d'atac i els canvis en el segon temps per trobar la tecla correcta no acabaven amb ocasions clares. Ha estat necessari una jugada d'estratègia, factor clau en la bona campanya nastiquers, per segellar el triomf.

Una centrada de falta de Borja Martínez, la passivitat defensiva d'un Rayo molt motivat i la pissarra grana han acabat amb Pablo Trigueros superant el visitant Dani i situant el somiat 1 a 0 en el minut 80. Els visitants han intentat reaccionar, però no ho han aconseguit i el Nàstic acaba la lliga segon amb 70 punts. El rival a les semifinals serà un Ceuta que rebrà l'equip de Vidal el pròxim diumenge a les 21.15 hores a l'Estadi Municipal Alfonso Murube. La tornada es disputarà al Nou Estadi Costa Daurada el dissabte 8 o diumenge 9.