CRÒNICA

El Nàstic s’imposa al Celta Fortuna i treu vuit punts d’avantatge al sisè

Els grana guanyen per la mínima al Celta Fortuna i fan un pas important per jugar el playoff d’ascens a Segona Divisió. Pablo Fernández, l’autor del gol definitiu

Godoy lluita amb un rival per la possessió de la pilota
Godoy lluita amb un rival per la possessió de la pilota | @NasticTarragona
21 d'abril del 2024
Actualitzat el 22 d'abril a les 9:44h

El Nàstic de Tarragona ha guanyat (1-0) al Celta Fortuna en un encontre tens on els locals han aconseguit aguantar les empentes del rival i on s'ha tornat a demostrar el bon rendiment grana contra els equips de la zona alta. Els homes dirigits per Dani Vidal no han estat superiors al seu rival, però han pogut aprofitar una de les poques ocasions de gol i han tornat a deixar la porteria a zero per sumar tres punts al Nou Estadi Costa Daurada. Aquest triomf deixa el Nàstic a la segona posició amb 60 punts, de forma provisional, a set del líder Deportivo.

El Celta juga, el Nàstic guanya

Després de caure al camp del Tarazona, el Nàstic estava obligat a tornar al bon camí si no volia dir adeu virtual a la lluita per l'ascens directe i complicar-se un playoff que està encarrilat. I per obtenir-ho, els de Dani Vidal han tornat a apostar per allò que els va bé contra els rivals de la zona alta de la taula: ser un mur en defensa i tenir efectivitat en atac.

El filial viguès ha agafat protagonisme sobre la gespa amb el pas dels minuts, però les intervencions defensives i les aturades d'Alberto Varo impedien un perill contundent. Jardí i Godoy, en el minut 37, gaudien de les arribades més clares d'un Nàstic que ha hagut d'esperar al minut 55 per trobar el fons de la xarxa visitant. Centrada de Joan Oriol des de la banda esquerra i rematada de cap de Pablo Fernández per superar Ruly i sentenciar el triomf.

Els grana s'han dedicat a conservar el marcador i amb el pas dels minuts la sensació de conservar els tres punts fos com fos s'ha accentuat. La bona tasca grana i la falta de precisió visitant han permès conservar un triomf que deixa l'equip, de forma provisional, a la segona posició amb 60 punts. El Deportivo també ha guanyat i la distància es manté en set punts. Un més, vuit, són els que els grana tenen de marge respecte al primer equip que no jugaria el playoff d'ascens: una Cultural Leonesa que serà el pròxim rival diumenge vinent a les 12.00 hores.

Un incident a lamentar

La taca negativa de l'encontre l'han deixat dos aficionats que han increpat al jugador visitant Raúl Bravo, arribant al contacte físic quan aquest es disposava a un llançament de cantonada. Ha succeït en el minut 80 quan el futbolista del Celta volia executar un córner en la cantonada de Gol de Muntanya amb Preferent. Dos aficionats s'han aproximat i un d'ells l'ha arribat a tocar, tal com deixen clares les imatges de la retransmissió de FEFTV.

L’àrbitre assistent ha advertit els joves de la gravetat de l’acció mentre que Bestard Servera, col·legiat principal, aturava el joc durant uns segons. El membre de seguretat més pròxim ha intervingut per allunyar als dos joves que haurien de ser fàcilment identificables per a prendre les mesures corresponents. El Celta ha condemnat el fet a les xarxes socials i l’àrbitre ha inclós la incidència a l’acta arbitral describint l’acció com a “uns aficionats situats a la graderia local toquen a l’esquena al dorsal número 10 del Celta i s’informa al delegat dels fets succeïts actuant els membres de seguretat privada de l’estadi”. El Nàstic no s’ha pronunciat al respecte.

FITXA TÈCNICA
Gimnàstic

Varo, Pol, Trigueros, Nacho, Oriol, Montalvo, Borja (Dufur 83'), Jardí (Sanz 83'), Andy (Gorostidi 62'), Godoy (Mula 62') i P. Fernández (M. Fernández 73')
Celta Fortuna
Ruly, Javi Rodríguez (Lucas 79'), Yoel Lago, Manu Fernández (Meixús 90'), Javi Rueda, Miguel Román (Fer 65'), Damián (Bruno 90'), Joel López, Raúl Blanco, Pablo Durán (De La Iglesia 65') i Alfon
Gols
1-0 / P. Fernández (55')
Targetes grogues
Per als locals Godoy, P. Fernández i Borja i per als visitants Damián, Yoel i Joel López