El Nàstic tanca el capítol 2019/20 i aposta per l'èxit en una temporada decisiva per a l'entitat

L'entitat ha presentat a la premsa la campanya d'abonaments i ha analitzat aspectes de la gestió del final d'aquesta temporada i de la vinent
La direcció del Nàstic engega motors per a la nova temporada. | TARRAGONADIGITAL
 

Els motors dels equips de futbol de les categories semiprofessionals, que no han continuat disputant els partits que els restaven després del confinament, com sí que han fet els de Primera i Segona divisió, no s'han aturat durant aquests mesos d'inactivitat futbolística i de poca rellevància de l'esport.

Tampoc ho ha fet el Club Gimnàstic de Tarragona. Tot i finalitzar abans del previst una temporada decebedora, per una banda, i atípica, per l'altra, la gestió econòmica, administrativa i esportiva del club s'han mantingut actives per tal que els efectes globals derivats de la pandèmia de la Covid-19 fossin els mínims. I arribat l'estiu, les marxes del motor que fa avançar el Nàstic van augmentant per tancar definitivament la temporada anterior i començar a perfilar la que està previst que comenci el 27 de setembre, la 2020/2021.

Com que el soroll de la maquinària és més fort i intens, tant el president com la direcció esportiva i administrativa del Nàstic han començat a anunciar novetats i a treure conclusions més clares. Ho han fet avui, en una convocatòria per a la premsa al restaurant Sol-ric de Tarragona, on han tractat diversos temes i han presentat la campanya d'abonaments per als socis. Hi han estat presents Josep Maria Andreu, el director esportiu Sergi Parés, el director general, Lluís Fàbregas, i el responsable de l’Àrea de Negoci i responsabilitat social corporativa, Jose Maria Andreu Solé.

Màxima responsabilitat amb la gestió econòmica: superàvit i aposta per l'any vinent

És evident, per començar, que la impossibilitat per continuar amb el futbol ha suposat un problema econòmic per als clubs, que viuen de la disputa dels partits i de tot el que aquests generen. En aquest sentit, el president del Nàstic ha explicat que tot aquest temps, l'han viscut amb incertesa però sense aturar-se en cap moment.

Els directius del Nàstic en la presentació de la campanya d'abonaments 'Tu ets el motor del Nàstic, arranquem junts' | Oriol LP
 

En l'àmbit més estrictament econòmic, parlant de xifres, el màxim responsable de l'entitat s'ha mostrat satisfet del seu esdevenir econòmic més recent. «Estem en nombres verds», ha destacat Andreu, que ha remarcat la màxima responsabilitat del Consell Administratiu amb la gestió econòmica del club, que enguany ha permès tancar la campanya amb un superàvit d'uns vint-mil euros.

Quant a la pròxima temporada, que serà decisiva per a l'entitat, hi ha un dèficit previst d'1,2 milions d'euros i cal tenir en compte l'ajuda pel descens que el Nàstic ja no rebrà de la Lliga Professional de Futbol. Malgrat això, l'aposta econòmica del club per a l'any que ve serà «potent, per ser a dalt», segons Andreu, que reconeix que es farà per buscar maneres de reduir al mínim l'impacte de la crisi. «Ens la jugarem», ha emfatitzat Andreu, «el nostre objectiu és l'ascens a Segona Divisió A».

Un ascens a la categoria de plata que els directius han admès que és difícil, ja que la nova temporada de Segona B comptarà amb un grup més i, per tant, vint equips més. L'última campanya d'una categoria que canviarà de model per implementar, a la seva fi, la Segona B Pro, per la qual la classificació del Nàstic seria un «aprovat» per a Josep Maria Andreu. No obstant, des de la direcció de Can Nàstic s'envia un missatge clar, s'està fent el possible per tornar el club on es creu que ha de ser, la Segona A.

L'èxit passa per l'estabilitat, la continuïtat i la competitivitat

Sergi Parés ha fet una anàlisi concís i complet de la parcel·la esportiva del Nàstic, que vol consolidada i conjunta per a aconseguir l'èxit compartit, que passaria pels ascensos del primer equip i el filial, la Pobla de Mafumet, i la permanència del Juvenil A a la Divisió d'Honor. És per això que, tan bon punt s'ha pogut, s'han fet efectives les renovacions dels tres entrenadors: Toni Seligrat, Albert 'Beto' Company i Dani Vidal.

El director esportiu del Nàstic, Sergi Parés, ha apel·lat a l'estabilitat com la base de l'èxit | Oriol LP
 

La continuïtat dels líders visibles del projecte, que són aquells que tenen més determinació en el futbol, és pel que passa l'estabilitat. Una paraula que per a Parés és el fonament de tot el que pugui venir. Per això, el director esportiu manifesta que es manté la base del cos tècnic i, sobretot, de la plantilla, de la qual s'ha intentat que continuï el màxim nombre de jugadors.

Dels catorze amb què ara mateix comptaria el Nàstic, set, la meitat, han estat formats a la casa, tal com ha mostrat, enorgullit, Parés. A més, hi ha altres joves del filial, alguns dels quals ja han tingut alguns minuts amb la samarreta grana, que s'espera amb il·lusió que agafin pes al primer equip.

D'altra banda, tal com ha fet el CF Pobla fitxant al ja conegut Albert Miravent i a Dani Argilaga, jugadors amb «consistència» més de vint-i-tres anys, Parés ha explicat que hi ha la intenció de fer-se amb jugadors amb experiència a la categoria. Però sobretot, es busca conformar una plantilla que sigui «la més competitiva possible». 

Els fitxatges: un sol nom confirmat i entre set i vuit jugadors

Els rumors corren com la pólvora des de fa unes setmanes. Malgrat tot, no es confirmen noms, excepte el de Gonzi, porter del Deportivo Alabès B. El que sí que s'ha pogut conèixer amb certesa, tot i les pistes, és el tipus i la posició dels jugadors que es volen fitxar. A la defensa, es planteja l'opció, en primer lloc, de buscar un acompanyant a l'únic fitxatge assegurat, i d'altra banda, ja se sap que es busquen dos jugadors a la defensa. Les pistes mostren que amb tota probabilitat arribin un central i un lateral esquerre, als quals ja s'han atribuït noms i cognoms des de l'òrbita grana.

Gonzi, fins ara porter del Deportivo Alabès B serà nou porter del Nàstic. | Reial Societat
 

Així com a la defensa, al centre del camp i a la davantera es buscaran dos jugadors per línia. Amb tot, però, tant Sergi Parés com Josep Maria Andreu, que ha estat qui ha anunciat definitivament l'arribada de Gonzi, prefereixen esperar a l'inici del mes d'agost i no han volgut entrar en detalls ni possibles negociacions avançades.

D'altra banda, el president ha lamentat que es volia adquirir dos jugadors de la mateixa Segona Divisió B que han acabat la temporada aconseguint l'ascens a la plata amb els seus equips. No s'ha parlat de Fran Carbia, el gran 'què' de l'estiu, com tampoc de les silencioses sortides de dos jugadors de qui l'afició tenia expectatives de futur, el mitjapunta Sergio Montero i el lateral esquerre Sergi Cardona.

Una pretemporada intensa per guanyar els primers partits

«Si volem l'ascens a Segona A i tenint en compte la Segona B Pro, hem de començar ». Així de rotund ha estat Sergi Parés reflexionant sobre la importància del necessari bon inici de temporada. Per tal que sigui així, s'està preparant una temporada que durarà vuit setmanes en lloc de les tradicionals sis. Les dues primeres, vist el gran nombre de lesions que Parés ha recordat que s'han produït amb la reactivació de la Segona Divisió, seran de preparació i posada a punt a nivell físic.

Així mateix, amb l'objectiu clar, es faran quatre amistosos amb equips de categoria superior. Partits que, per a Andreu, «seran bonics». El mateix president, ha explicat que, en principi, la pretemporada es farà completament a Tarragona i es desitja que l'afició pugui ser al camp. «És un estalvi econòmic i hem vist que tenim les condicions òptimes per a fer-ho», ha admès el president. Tot i això, no es descarta passar un cap de setmana conjunt —i no un stage— «per tal que els jugadors nous es coneguin i entre tots agafin confiança».

Vint-i-vuit partits

El director general del club, Lluís Fàbregas, s'ha referit a la situació administrativa del club i ha afirmat que «no s'ha aturat, és el nostre deure». El Nàstic s'ha mantingut en contacte amb altres clubs del Grup 3 de la Segona B i el que se sent, segons Fàbregas, és incertesa, «perquè no se sap del tot com serà la competició».

L'escenari imaginat, la hipòtesi, és l'inici de la temporada el mes de setembre, amb un grup de vint equips dividits en dos subgrups de deu, que després d'una lligueta de divuit partits, s'uniran per decidir d'entre els tres millors de cadascun els quatre equips que disputaran el play-off per pujar a Segona A.

En qualsevol cas, la previsió és que el Nàstic disputi vint-i-vuit partits. Els divuit de la lliga regular més els deu que jugarà tant si és per l'ascens a Segona A —o quedar-se al tercer esglaó, la Segona B Pro, en cas de quedar cinquè i sisè a la lligueta de play-off— com per aconseguir un lloc a la Segona B Pro i evitar el 'descens', la permanència a l'actual categoria de bronze, que deixaria el podi per passar a ser la quarta. En cas d'esdevenir equip de Segona A, el Nàstic jugaria els màxims partits possibles, un total de trenta-quatre.

'Tu ets el motor del Nàstic, arranquem junts'

A banda de per a tractar aspectes tan crus i cabdals en el dia a dia i els objectius del degà, l'acte d'aquest dijous ha servit per a anunciar i mostrar la nova campanya d'abonaments i els seus detalls i novetats. Amb el lema 'Tu ets el motor del Nàstic, arranquem junts', Jose Maria Andreu Solé, responsable de l'àrea social, ha ensenyat el vídeo promocional i ha anunciat compensacions per no haver pogut disputar els partits que restaven per disputar aquesta campanya al Nou Estadi.

I és que la intenció que Andreu ha mostrat a la presentació ha estat de buscar el suport d'una afició que, com han manifestat tots els directius presents, és necessària i dóna un plus per aconseguir els objectius fixats. Per això, els abonaments i les entrades han mantingut el preu i s'ha potenciat la grada juvenil, per a aficionats d'entre quinze i vint-i-cinc anys abonats a la grada d'animació i també per a totes les penyes.

El responsable de l’Àrea de Negoci i RSC del Nàstic, Jose Maria Andreu Solé. | Oriol LP
 

D'altra banda, també s'han anunciat descomptes del cinquanta per cent per a socis amb més de cinquanta anys de longevitat, persones minusvàlides i socis de més de seixanta-cinc anys. Així mateix, els nastiquers que estiguin aturats, podran tenir l'abonament de la zona preferent i dels gols també pel cinquanta per cent.

Per últim, la novetat han estat les compensacions, especialment la dels partits no disputats la temporada passada, que permetrà als socis gaudir gratuïtament dels primers partits de la nova temporada. A més, a qui renovi la unió per a la temporada 2020/2021, en cas d'ascens, se li renovarà gratuïtament i automàtica l'abonament. Quant a la retransmissió dels partits en cas de no poder ser a l'Estadi, el Nàstic proporcionarà dins l'abonament el subministrament gratuït de Footers.

"Enhorabona: L'atleta de Valls, Marta Galimany bat un nou rècord d'Espanya" "Nou capítol al serial CF Reus: Onolfo carrega contra la FCF i nega un deute al Reus B"