Clifton Onolfo apareix per sorpresa en roda de premsa i assegura que Joan Oliver demana 1,2 MEUR al CF Reus

El president del club roig-i-negre s'ha plantat a la sala de premsa després d'una convocatòria de treballadors i jugadors del filial per denunciar la seva situació
Onolfo ha deixat anar diversos titulars durant la roda de premsa. | Joan Alfons López

 

Que Clifton Onolfo és un home hàbil i de negocis no és un secret i avui ha tret a relluir alguns dels seus dots quan s'ha presentat per sorpresa a la sala de premsa del CF Reus Deportiu tot just quan ha acabat una roda de premsa de treballadors i jugadors del filial per denunciar la seva tràgica situació. L'operació per deixar en un no-res les reclamacions dels puntals del club que tot just acaba d'adquirir ha resultat exitosa gràcies als bons titulars que ha deixat sobre la taula.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Onolfo ha assegurat que Joan Oliver i el conjunt d'empresaris que hi havia darrere seu quan estava al capdavant del CF Reus estan reclamant ara al club reusenc «1,2 milions d'euros en concepte de préstecs personals». Recordem que en la primera data límit per pagar els qui eren jugadors de l'equip, Oliver va sortir en roda de premsa assegurant que havia aconseguit pagar part de la plantilla gràcies a diners de la seva butxaca i d'amics de la seva confiança. A més, ha advertit que en el darrer mes han pogut analitzar els comptes i que el deute real del CF Reus no és de cinc milions, ja que actualment la xifra s'ha situat en els 8.100.000 euros.

 

Canvis radicals al CF Reus

D'altra banda, Onolfo també ha fet pública la intenció de reduir a la meitat el personal del CF Reus: «Avui és un dia difícil per a alguns dels treballadors del club que han estat aquí alguns dels últims tres o quatre anys. No necessàriament podran continuar tots perquè hi ha una gran reducció en la necessitat de persones que gestionin el club. Ara només hi ha un club filial i fins i tot, en clubs de Segona B, normalment es tira endavant amb deu o dotze treballadors clau més els jugadors. Passarem de 75 treballadors a 37, incloent-hi els jugadors».

 

 

El nord-americà s'ha mostrat comprensiu amb la reacció més enfadada dels empleats: «He estat en clubs que han viscut situacions similars, però a finals de temporada i no en mig. El club tenia 75 treballadors i ara realment necessita 30 o 35. El club no es pot permetre pagar aquestes persones i el govern no se'n farà càrrec. Pagarem 37 persones, jugadors inclosos».

 

Bartolo i Parés, objectiu d'Onolfo

El president roig-i-negre ha deixat clar dos dels treballadors claus que vol mantenir al club són Xavi Bartolo i Sergi Parés: «No retindrem cap mena de personal clau i ens agradaria que continuessin amb nosaltres. Mantenint el nucli de deu persones incloent i oferint oportunitats a Xavi Bartolo i Sergi Parés per a què segueixin aquí. Tenim el nucli de gent que va portar el club de Segona B a Segona A i volem que es quedin amb nosaltres. Els pagarem per a què puguin continuar». Encara que l'oferta econòmica es pugui produir pròximament si no menteix, Bartolo i Parés ja han demanat l'extinció ràpida del contracte. Onolfo creu que una sanció reduïda per part del TAD ajudaria al fet que canviessin d'opinió: «El problema més important és que el club pot ser sancionat tres anys. Si hi ha reducció de sanció, potser tornaran a considerar la seva situació, les nostres portes estaran obertes».

 

Pagar aviat a només una part dels treballadors

Onolfo aprofitarà el concurs de creditors i la situació que travessa el club per adaptar-lo al seu nou present: «Hem decidit que ens agradaria estabilitzar el club, reconstruir-lo amb el filial, pensar en el futur estadi i tirar endavant». El nord-americà ha recordat que «tenim el control oficial de l'empresa des del 5 de febrer amb l'aprovació del consell», deixant clar que «tindrem cura de la base, del juvenil i del filial. Estem al final del nostre primer mes i transferirem fons per poder pagar a la gent que vol continuar amb nosaltres. Molts altres treballadors han sol·licitat trencar els seus contractes, alguns d'ells tenen la porta oberta per marxar i d'altres que podríem desitjar farem tot el possible per trobar una manera per a què es quedin arribant a acords».

 

Clifton Onolfo ha donat explicacions de la situació del CF Reus a la sala de premsa | Joan Alfons López

 

Sobre els terminis de pagament, Onolfo no s'ha mullat: «No vull ser imprecís en les meves paraules, hem treballat molt amb el nostre capital en les últimes 36 hores i volem pagar aviat. Hem tingut dificultats amb els codis ràpids, els codis grans, els codis IBAN i això ho ha endarrerit tot les últimes 24 hores». A més, ha deixat clar un altre punt vital del seu teòric projecte: «El més important amb la base és reestructurar-la, pot formar part del club però amb independència i sense barrejar els fons procedents dels pares amb la part professional del club. Volem assegurar-nos que els diners dels pares es quedin en els entrenadors, els àrbitres, els desplaçaments i les despeses relacionades amb la base».

 

A més, Onolfo ha afirmat que «hem retirat la demanda que Oliver va posar a LaLiga, volem tenir bona relació. Hem parlat dos cops amb ells durant la darrera i esperen la decisió que ha de venir del TAD», no descartant que al projecte ganxet s'hi sumin nous accionistes: «Reus és un entorn perfecte per a un club de Segona A, és possible que tinguem un soci que arribi a bord en un futur pròxim i potser explorem algunes idees més grans. Estem tractant de netejar un gran desastre i intentar mantenir viu el club, serà molt difícil». Pots veure les declaracions íntegres del nord-americà en el vídeo incrustat a la notícia.