Onolfo es desentén del deute d'Oliver i aposta pel concurs de creditors al CF Reus

El nou president del CF Reus afirma que no vol carregar amb la totalitat del deute generat per Oliver i sospita que n’hi ha més. Aposta per acabar al concurs de creditors

 

El CF Reus Deportiu segueix estable dins de la gravetat però el pacient presenta pocs símptomes de millora. El club propietat de Clifton Onolfo sembla abocat al concurs de creditors, fase en la qual s’entrarà a principis de març si es tenen en compte les paraules del nord-americà, president i CEO de l’entitat, en una entrevista a TarragonaDigital: «No m’estranyaria trobar més deute del previst, aquest és un dels motius pels quals volem anar al concurs de creditors, ja que els deutes que arribin després no es tindran en compte perquè no van passar pel concurs».

 

A més, Onolfo no tenia problemes en reconèixer durant la conversa amb aquest mitjà que «nosaltres no anem a fer-nos càrrec dels sis milions de deutes. Joan Oliver va portar l’entusiasme al club, tenia inversos xinesos i alguna cosa va passar després. Va perdre la seva habilitat per arribar a un nivell superior i va cometre molts errors. La idea és seguir endavant amb el preconcurs». La decisió sobre si entrar en el concurs es prendrà de forma definitiva el pròxim 2 de març: «Els nostres advocats ho gestionaran tot», afirma Onolfo.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El deute amb els treballadors, un misteri

500.000 euros. Aquesta xifra, a la qual ha tingut accés TarragonaDigital, és la que el club deu els seus treballadors, grup format actualment pel cos tècnic del primer equip, tots els entrenadors i jugadors del futbol base, tota la direcció esportiva i aquells que formen la vida a les oficines i la botiga roig-i-negre al centre de la ciutat. Mig milió d’euros que encara no s’ha abonat ni es preveu que es faci en la seva totalitat. Els professionals de l’entitat, que han aguantat l’estructura del club callant i treballant sense veure un euro, són ara els més perjudicats mentre els futbolistes del primer equip que van rescindir els seus contractes ja estan competint en altres clubs i cobrant de nou. Cal destacar que els jugadors del CF Reus B Cambrils, filial ganxet, encara no han cobrat tot i la promesa d'Onolfo.

 

Com no podia ser d’una altra manera, l’ambient és difícilment sostenible i el got de la paciència està a punt de vessar-se. El pròxim dimarts 26 de febrer està previst l’acte de conciliació previ al possible judici per la demanda col·lectiva dels treballadors. Onolfo, en l’entrevista a aquest mitjà, assegura entendre la postura dels denunciants però no afirma amb contundència que vagi a pagar tothom pels serveis prestats: «Necessitem mantenir els treballadors essencials per seguir endavant fins a finals de temporada. Els treballadors i nosaltres vam tenir una reunió. Algunes opcions van ser posades sobre la taula i no les van acceptar. Van escollir un camí diferent i per això els meus advocats aniran per un camí i els seus per un altre».

 

Clifton Onolfo fent-se una fotografia amb dos seguidors del CF Reus | Laia Solanellas

 

Un negoci amb zero ingressos

Empresarialment, la compra del CF Reus és a hores d’ara un suïcidi financer. Els nord-americans, que van adquirir el club per tres euros i el deute acumulat, han vist com la capacitat de generar diners de l’entitat ha desaparegut amb l’expulsió de la categoria i la fuga de jugadors: «El negoci, quan el vam comprar, tenia ingressos d’uns deu milions i ara el tenim amb ingressos zero. Tenim el negoci però sense ingressos, hem de netejar el deute i trobar la manera de seguir endavant». I és que aquesta ruïna financera no és allò que Joan Oliver va vendre als nord-americans: «És molt, molt, molt diferent. Quan vam començar, compràvem un club amb deu milions d’ingressos, amb deu milions en jugadors i que podia estar a quatre o cinc jugadors de poder créixer i ascendir a Primera Divisió i avui tenim un club a Segona B amb els mateixos objectius però ara som en la tercera categoria, en comparació a la Primera, que era el nostre objectiu. Pot ser que aquest canvi modifiqui el programa de tres o cinc anys per pujar a Primera».

 

Tot i el nefast regal enverinat de Joan Oliver, Clifton Onolfo no té la intenció d’encetar una guerra judicial amb Oliver: «Tinc tendència a mirar endavant, El nostre objectiu és avançar, deixar enrere el passat i avançar. Podríem denunciar LaLiga, LaLiga podria fer-ho amb nosaltres, el mateix pot passar amb els treballadors, etc. Ningú guanya quan tots lluiten, estem tractant d’agafar un club petit i tornar a armar-lo ràpidament. Així que, si depèn de mi, cal passar pàgina».

 

Visita de Platt i possible reunió amb Tebas

Onolfo ha anunciat que Russell Platt visitarà la capital del Baix Camp a finals de mes. Una visita que es produirà, si es compleixen les previsions, després d’aquella que es farà a Javier Tebas, president de LaLiga: «Estem buscant tenir una trobada amb Javier Tebas, esperem que pugui ser la pròxima setmana». Mentrestant, el club viu en un moment de suspens continuat a l’espera que la sanció del TAD es redueixi: «Anem a mantenir les coses fins al juny. Serà entre ara i el juny quan veurem si la sanció ha estat modificada de tres a un any, fet que seria un gran alleugeriment per a nosaltres. El nostre objectiu quan vam arribar era tenir un club a Segona que pogués arribar a Primera i l’objectiu segueix sent el mateix. Fer-ho amb una sanció d’un any, és una xifra que es pot administrar. Fer-ho amb una de tres, això ho converteix en un nombre molt gran i molt difícil».

 

En el cas que la sanció no es rebaixés i el CF Reus hagués de competir a Segona B sense possibilitats de jugar durant tres temporades, Onolfo ha deixat anar una possibilitat que s’ha plantejat: «Podem deixar el club en mans dels accionistes (petits) i que ells puguin dirigir-ho tot els pròxims dos o tres anys amb gent del territori i nosaltres podríem tornar amb dos milions en dos anys i començar de nou». Ràpidament, en la mateixa resposta, «gaudeixo de Reus, no crec que vagi a tenir un altre club de futbol en la meva vida, crec que treballarem amb aquest club i espero que LaLiga ens pugui escoltar».

 

Onolfo donant la mà a un aficionat del CF Reus | Laia Solanellas

 

El nou Consell d’Administració

Divendres es va formar el nou nucli directiu del CF Reus. El 100% de les accions ganxetes estan repartides en un 99,7% per a Clifton Onolfo i en un 0,3% als petits accionistes, dades que vol equilibrar mínimament el nou mandatari roig-i-negre: «Tenim al voltant d’un 10% del negoci que estariem encantats de posar a disposició dels accionistes. La Junta representa ara un 0,3% però volem tenir més accionistes». El Consell, que podria acceptar l’ajuda externa de grups de treball qualificat encara que no siguin accionistes, vol enfortir-se: «Necessitem més amos de negoci per a que participin com a patrocinadors, accionistes o abonats que disposin d’abonament i puguin portar més gent. No volem excloure ningú, m’agrada incloure a tantes persones com sigui possible», afirma Clifton Onolfo.

 

El nord-americà té una cosa clara: s’ha acabat la foscor del propietari únic. Onolfo ha afirmat que «desitjaria que hagués existit més transparència amb aquest grup des de la propietat anterior. Sospito que podria haver hagut un gran progrés per estabilitzar el club si això hagués succeït abans. M’agrada la interacció i vull un grup assessor addicional que no tenen perquè ser accionistes. Poden ser abonats, patrocinadors o qualsevol equip de treball amb capacitat des del nostre punt de vista».

 

D’altra banda, Onolfo ha explicat als seguidors del CF Reus que van pagar l’abonament íntegre a l’estiu i que encara no havien rebut explicació al respecte després de la retirada del primer equip que «volem als accionistes, als patrocinadors, als posseïdors d’un carnet de tota la temporada que estem construint el futur junts. El club està ara en un lloc diferent, així que necessiten encara més el seu suport com sigui possible. Queden deu partits entre l’equip de Tercera Divisió i el juvenil. Tots els amos d’un carnet podran assistir a aquests partits i donar suport al club». Clifton Onolfo ha tractat altres qüestions que pots veure de forma resumida en el vídeo de la part superior al text.