Reus serà Ciutat del Bàsquet Català l'any 2019

L'esdeveniment esportiu es presentarà al Parc de Nadal d'enguany
A Reus més de 1.000 persones estan federades en bàsquet | Joan Alfons López

 

La Fundació del Bàsquet Català i la Federació Catalana de Bàsquet, ha confirmat avui 19 de desembre que Reus serà la Ciutat del Bàsquet Català l'any 2019. Després de Reus Capital de la Música, l'any 2019 serà el torn del bàsquet, un dels esports més practicats a la capital del Baix Camp. La ciutat de Reus ha estat escollida després que es presentés el programa d'activitats, el qual els organitzadors han trobat el més oportú.

 

Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019

Una ciutat vinculada a l'esport i que l'any que ve serà la seu del bàsquet a Catalunya. Amb motiu de Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019 es portaran a cap durant tot l'any diverses activitats relacionades amb aquest esport. D'altra banda, han trobat convenient escollir a Reus per acollir aquest esdeveniment, ja que compta amb diverses instal·lacions esportives capaces d'acollir les activitats de gran magnitud que es realitzaran.

 

El bàsquet és el segon esport en nombre de persones federades | Joan Alfons López

 

El bàsquet protagonista del 2019

Amb l'objectiu de promoure l'esport a la ciutat s'han programat diverses activitats relacionades amb el bàsquet, adaptades tant a professionals i com a aficionats d'aquest esport. Algunes d'elles seran competicions de bàsquet al carrer, una competició de bàsquet 3x3 protagonitzada pels infants de les escoles, una recreació de bàsquet a l'antiga, una competició amistosa entre les seleccions femenines de Reus i altres equips convidats, les finals nacionals de bàsquet dels jocs esportius escolars de Catalunya o una jornada de bàsquet inclusiu, entre moltes altres activitats.

 

Activitats relacionades amb el bàsquet

A més també es mostrarà una exposició sobre «100 anys del bàsquet català: del pati al parquet», una jornada dedicada al bàsquet femení català, un curs d'iniciació a tècnic d'Esport centrat en l'arbitratge en edat escolar, la vinculació amb les Jornades Nacionals de la Federació de Medicina de l'Esport. Per contra, també es farà una Festa del Bàsquet al carrer on totes les persones, d'edats diferents, hi podran assistir.

 

El bàsquet és el primer esport entre la població femenina a Reus | Joan Alfons López

 

El Parc de Nadal presentarà l'esdeveniment

El programa d'activitats de Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019 també inclourà els tornejos que ja es fan habitualment a la capital del Baix Camp. Encara que Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019 començarà l'any vinent, enguany ja es podran veure indicis d'aquest esdeveniment esportiu. Serà al Parc de Nadal de Reus, on el bàsquet serà protagonista amb diverses activitats especials vinculades, a més en aquestes instal·lacions es presentarà l'esdeveniment esportiu.