Balsells presenta la dimissió com a directiva de la Federació Espanyola de Patinatge

La presidenta roig-i-negra no està d'acord amb certes decisions de la direcció a Madrid i surt de l'òrgan federatiu. Els darrers arbitratges patits pel Reus, el detonant
Mònica Balsells ja no forma part de la RFEP | Joan Alfons López

Mònica Balsells ja no forma part de la Junta Directiva de la Real Federación Española de Patinaje des d'aquest divendres. La presidenta del Reus Deportiu, fins ara vocal de l'equip presidit per Carmelo Paniagua, ha decidit posar punt final a la seva estada com a dirigent de la RFEP després de mantenir una sèrie de discrepàncies irreconciliables amb la forma de dirigir i gestionar l'hoquei patins dins de l'òrgan instal·lat a Madrid. Va ser ahir divendres, en la reunió de la Junta Directiva, quan Balsells va oficialitzar allò que internament era 'vox populi': no continuaria en el càrrec.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Des del bàndol ganxet argumenten la decisió amb una qüestió de coherència. Balsells no està gens d'acord amb decisions i actuacions de la federació pel que respecta a l'hoquei patins i com a presidenta d'una entitat com el Reus Deportiu, on la secció estrella és la dels estics, no pot conviure amb aquestes circumstàncies. Després de mesos de malestar, el final s'ha precipitat després de les darreres actuacions arbitrals patides pel primer equip que dirigeix Jordi Garcia. No és l'únic motiu però sí que és el desencadenant. Sobretot després del dur missatge que Mònica Balsells publicava en el seu compte de Facebook hores després de l'empat (3-3) a Igualada. Un empat carregat de polèmica per les decisions arbitrals en la recta final del matx, decisions que consideren que van afavorir els interessos igualadins.

  

Un escrit a Facebook, el detonant

En l'escrit, la presidenta reusenca deixava frases contundents com «no és ni remotament normal el que està passant aquesta temporada amb els arbitratges a l'OK Lliga» o «no parlo d'errades d'interpretació, que també i de molt grans, sinó d'actuacions de manual, d'on no hauria d'haver-hi interpretació possible i, tot i això, n'hi ha». Balsells anava més enllà i afirmava que «el més gros és que tot això s'amaga després», acusant de poca transparència als dirigents: «En la retransmissió de l'Igualada-Reus no es pot veure com parlen els dos àrbitres i mostren una blava a un jugador de l'Igualada que acaba en no res; això s'ha tallat de la retransmissió de Youtube». Balsells acabava esclatant afirmant que «anem callant i empassant. I anem tapant les cagades majúscules com si no haguessin existit. Acaba el partit i copet a l'esquena i si t'has equivocat, no passa res, torna-ho a intentar la setmana vinent».

La publicació finalitzava amb la presidenta reusenca mencionant Joan Garrido Oliver i Josep Maria Masdeu Bonet. El primer és el responsable del Comitè Nacional d'hoquei patins dins de la FEP, mentre que el segon es tracta del responsable del Comitè Nacional d'Àrbitres. Des del Carrer Antoni Gaudí volen deslligar que aquesta sortida sigui un problema entre el club i la Federació, centrant-ho exclusivament entre Mònica Balsells i les decisions de Garrido i Masdeu que, de retruc, compten amb el suport del president Carmelo Paniagua. Aquest, un cop conscient de les paraules de Balsells, va mantenir una conversa telefònica amb la dirigent roig-i-negra i va quedar clar que Balsells ni podia ni volia mantenir el càrrec dins de la Junta Directiva. La màxima mandatària va presentar la dimissió aquest divendres, posant punt final a set anys i mig (maig del 2012) de presència dins la Federació.

"🏑 OK Lliga - Jornada 11: El Reus s'imposa al Vic amb tres dianes en el segon temps" "📻 PODCAST: Així ha sonat el Prat-Nàstic (1-3) al Sempre Nàstic"