El Reus Deportiu buscarà cedir les instal·lacions del tennis a un inversor extern

La Junta Directiva pren aquesta decisió amb l’aprovació d’una setantena de socis i sòcies en una Assemblea Extraordinària amb l’objectiu de reduir les despeses
Imatge de la setantena de socis i sòcies presents en l'Assemblea Extraordinària | Reus Deportiu

 

Cedir a una empresa externa les instal·lacions del Tennis i del Pàdel per reduir les despeses que genera en les arques del club. Aquest és l’objectiu del Reus Deportiu que s'ha aprovat en l’Assemblea Extraordinària celebrada a l’entitat roig-i-negra aquest dijous 18 de juliol. El club presidit per Mònica Balsells ha convocat els seus abonats per realitzar tres consultes i prendre decisions al respecte. El primer punt tractat ha estat si mantenir o canviar d’empresa auditoria que analitza l’economia ganxeta abans de cada Assemblea Ordinària que se celebra entre el mes d’octubre i novembre de cada any. El segon ha estat la cessió de les instal·lacions del Tennis i del Pàdel i el darrer ha suposat la consulta per eliminar la quota d’esportista.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El Tennis i el Pàdel, una secció molt deficitària

Tot i que l’hoquei és la secció més deficitària del club, generant la temporada 2017-2018 només uns 2.000 euros d’ingressos per quota de soci i unes despeses d’uns 360.000 euros, l’altre principal cavall de batalla de la Junta Directiva del Reus Deportiu és la secció del Tennis i del Pàdel. El manteniment i l’ús d’aquestes instal·lacions, més tot allò que comporta el seu normal funcionament, genera en l’entitat unes despeses de 157.000 euros i només genera uns 15.000 euros d’ingressos, segons xifres de la campanya 2017-2018. 

 

Fruit d’aquesta fuita de diners, que va provocar fa un any una pèrdua de 121.203 euros en el balanç final de la campanya, la Junta Directiva ha près la decisió de cedir les instal·lacions a una empresa externa amb el vistiplau dels socis i sòcies. L’entitat de Mònica Balsells considera que si no es posa remei a aquesta deficitària situació, la secció «pot ser una llosa pel club» i buscaran un inversor extern al qual es cediria la gestió: «Les instal·lacions seguirien sent propietat del Reus Deportiu i es cobraria un lloguer», ha informat l’entitat. A més, els del Carrer d’Antoni Gaudí han deixat clar que la inversió inicial que hauria de fer-se en la secció per revifar-la aniria a càrrec dels inversors externs.

 

Reus Deportiu, recurs, mitgetes, club | Joan Alfons López

 

Els altres dos punts de l’Assemblea

Més enllà del cas del Tennis i del Pàdel, el club va decidir mantenir l’empresa auditoria Roig i Llevat com l’encarregada d’analitzar els números econòmics de forma anual abans de l’Assemblea Ordinària: «Era l’oferta més competitiva i que més confiança generava en els dirigents roig-i-negres», ha assegurat l’entitat. D’altra banda, també s’ha decidit suprimir la quota d’esportista de cara a la campanya 2020-2021, fet que obligarà als esportistes que defensen els colors reusencs a pagar la quota de soci o sòcia corresponent a la seva franja d’edat.