Xavi Garcia i Paula Hritiuc guanyadors de la Sant Silvestre 2018 a Reus

El recorregut de la cursa ha estat de 5 quilòmetres i han participat uns 1500 corredors
La Sant Silvestre de Reus, tot un clàssic esportiu a la ciutat | Laia Riba

 

Un any més s’ha celebrat la tradicional cursa de Sant Silvestre a Reus. Aquesta és la desena edició de l’última cursa de l’any a la capital del Baix Camp. Amb un temps de 14.48 minuts, l’esportista Xavi Garcia s’ha proclamat guanyador de la Sant Silvestre en la categoria masculina, i en la femenina s’ha emportat el podi la corredora del FC Barcelona, Paula Hritiuc. Enguany han participat a la cursa més de 1500 corredors i corredores.

Els més petits també participen a la Sant Silvestre

Els més petits han incitat la cursa amb la Sant Silvestre Kids, on s’han realitzat tres recorreguts segons les edats. Organitzat per Tretze Esports i la Fira Centre Comercial, els infants de Reus han començat a córrer a les 16.30 hores, en una cursa ben puntual. El recorregut s’anava escurçant segons l’edat dels corredors, fins a arribar als més petits. Un cop arribats a meta els voluntaris organitzadors els hi feien l’entrega d’una medalla i els guanyadors pujaven al pòdium per recollir els premis. Els obsequis eren entregats pel regidor d’Esports, Jordi Cervera i l’alcaldessa en funcions, Montserrat Vilella.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

5 quilòmetres de cursa per la ciutat

Un cop acabat el torn dels més petits a les 17.15 hores ha començat la desena edició de la Sant Silvestre 2018. El recorregut ha estat de 5 quilòmetres, com cada any. S’ha iniciat a l’avinguda de Sant Jordi i ha acabat al mateix lloc, passant per l’avinguda del Comerç i les ravals del centre de la ciutat. Amb un temps de 14.48 minuts el corredor de FACVAC Valls, Xavi Garcia s’ha proclamat guanyador en la categoria masculina. La corredora del FC Barcelona, Paula Hritiuc ha guanyat en categoria femenina amb un temps de 17.18 minuts.

El corredor de la FACVAC Valls, Xavi Garcia ha estat el guanyador de la Sant Silvestre 2018 a Reus | Laia Riba

 

En segona posició de la categoria masculina ha quedat David Fort de l'AA Catalunya, seguit de Youness El Hannach amb un temps de 15.06 minuts. La segona posició en la categoria femenina ha estat per la corredora de TRICBM, Dolça Ollé que ha passat la meta amb un temps de 17.43 minuts. Seguidament i en tercera posició ha quedat Laia Gil que ha fet un temps de 18.10 minuts.

Una cursa tant per grans com per petits

D’altra banda, la cursa de Sant Silvestre 2018 a Reus ha comptat amb un home de 79 anys que ha estat la persona més gran en completar el circuit de 5 quilòmetres. Per contra, un infant de 5 anys també ha completat tot el recorregut sent la persona amb menys edat en acabar la cursa nadalenca de Reus.

Molts corredors anaven disfressats en el moment de fer la cursa | Laia Riba

 

La Sant Silvestre de disfresses

Com ja és habitual en aquesta mena de curses s’han pogut corredors disfressats de diversos elements, com la tradicional disfressa de pare Noel, vestits de mags o els ja consolidats tutús de colors. Una altra característica d'aquesta cursa és que no només hi participen persones sinó que també han participat gossos, que acompanyats dels seus amos han completat la Sant Silvestre 2018. Una cursa consolidada i que permet acomiadar l’any fent esport i d'una manera divertida.

"L’ombra de negar-se viatjar a Málaga i les terribles conseqüències per al CF Reus" "El Nàstic i el seu calendari: inici de 2019 per revifar o enfonsar-se virtualment"