Un atleta reusenc aconsegueix el rècord d'Espanya de 10K a València

Abdessamad Oukhelfen va acabar la cursa amb un temps de 27'44, superant la millor marca nacional anterior

L'atleta Abdessamad Oukhelfen va fer el rècord d'Espanya aquest diumenge 14 de gener a València | 10 K Valencia
15 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 11:09h

L'atleta reusenc Abdessamad Oukhelfen va batre el diumenge 14 de gener el rècord d'Espanya de 10 K, finalitzant amb un temps de 27'44 a la cursa 10K Valencia Ibercaja. Així, Oukhelfen va superar la millor marca nacional anterior en aquesta distància, assolida per Toni Abadía el 2018 a Laredo (27 minuts i 48 segons).

El reusenc va aconseguir el seu propòsit i ha establert una nova marca a batre de cara a les pròximes curses. Abdessamad Oukhelfen va accelerar en la segona part del recorregut, més favorable i gairebé sense vent. Ara, continuarà treballant per intentar classificar-se pels JJOO de París en la prova dels 5.000 metres.

La ruta valenciana va estar marcada, a més, per l'atleta ugandès Jacob Kiplimo, actual plusmarquista del món de mitja marató, qui va acabar amb un temps de 26'48. La primera espanyola en categoria femenina va ser Águeda Marqués (31'58), mentre que la keniana Agnes Jebet Ngetich va fer història en batre el rècord mundial amb una marca de 28'46.