Jordi Xammar, regatista del Nàutic Cambrils, campió del món a Miami

El regatista barceloní, que pertany a la disciplina del Club Nàutic Cambrils, es proclama campió del món juntament a Nicolás Rodríguez en un brillant inici de 2019
Jordi Xammar (esquerre) celebra l'or | CN Cambrils

El Club Nàutic Cambrils té motius per treure pit. Jordi Xammar, un dels seus regatistes estrella, ha guanyat la medalla d’or en la Copa del Món en la modalitat 470 disputat aquest passat cap de setmana a Miami (Estats Units). L’esportista barceloní, acompanyat de Nicolás Rodríguez, forma part de l’equip 470 de Movistar i ha començat l’any 2019 de la millor manera possible. Divendres va ser proclamat Millor Navegant del 2018 en uns premis de la Federació Catalana de Vela i el cap de setmana va guanyar l’or.

Remuntada d’or

La competició començava la setmana passada a Miami i els inicis no van ser fàcils. La parella formada per Xammar i Rodríguez es trobava lluny dels deu primers llocs en els primers compassos del torneig. La World Cup Series comptava amb la presència de 655 regatistes de 62 països, 450 embarcacions diferents i un total de 34 medallistes olímpics sobre l’aigua.

Xammar arribava a la fase de la Medal Race, formada pels deu millors participants fins al darrer dia de competició, com a líder després de la sanció als suecs Anton Dahlberg i Frederik Bergsrrom en la segona regata de dissabte que els va situar segons a quatre punts dels regatistes del Nàutic Cambrils. En la jornada definitiva, Xammar i Rodríguez van entrar tercers a la línia de meta i es van assegurar així penjar-se l’or: «Ha estat una gran setmana, no podia acabar millor, estem molt contents d’haver aguantat, no és fàcil sortir davant en una Medal Race», explica el regatista dels cambrilencs.

 

"El CF Reus és denunciat per la totalitat dels seus treballadors. I ara, què passarà?" "Clifton Onolfo (CF Reus): «Els seguidors i la ciutat ens estan ajudant a seguir»"