EN DIRECTE

Seguiment del 100% a la vaga petroquímica

Els 5 millors carnavals del Camp de Tarragona

Tarraco Center et porta els 5 carnavals que no et pots perdre del Camp de Tarragona, plens de festa, colors i diversió
Les rues de carnaval són el plat estrella de tots els municipis. | Joaquim Bartolomé

 

El carnaval és una de les festes més esperades per molts durant tot l'any. Les disfresses, el maquillatge, els balls, la gresca i els colors asseguren una jornada de festa i diversió a tots els que decideixin participar-hi. Cada ciutat, però, li dóna el seu toc personal, oferint així un sens fi de festes paral·leles en les quals hi ha cabuda per a tots els gustos. 

 

Tarraco Center patrocina els 5 carnavals imprescindibles del Camp de Tarragona, els quals t'asseguren una jornada inoblidable per aquest 2019.

 

Els 5 carnavals que no et pots perdre del Camp de Tarragona

 

1. Tarragona

La Rua de l'Artesania del Carnaval 2018 a Tarragona | Joaquim

 

La ciutat oferirà actes del 22 de febrer al 5 de març, on es podrà gaudir de concerts, concursos, vermuts populars, actes i rues. Cal destacar-ne alguns com la Disfressa d'Or, en la que les comparses mostren a través de balls i espectacles la seva proposta anual el dijous abans de la rua del carnaval. L'espectacularitat d'aquest esdeveniment és protagonista, ja que les comparses participants s'acompanyen d'enormes i impressionants creacions que deixen a tot el públic bocabadat any rere any. També la Rua de l'Artesania, la més multitudinària i que té lloc el mateix dissabte de carnaval; o la Rua de Lluïment, que se celebra un dia més tard, on només participen les 15 comparses que l'any anterior van obtenir premi.

 

Disfressa d'Or de Tarragona celebrada el primer dijous de Carnaval | Joaquim Bartolomé

 

L'espectacularitat de les seves rues és única, esdevenint així un dels carnavals més importants de la província. Comparses i carrosses desfilen pels carrers de la ciutat, convertint-la en un lloc màgic durant uns dies. El carnaval de Tarragona és un dels 5 imprescindibles que poden fer que el teu carnaval 2019 sigui encara millor.

Rua de l'Artesania del Carnaval a Tarragona | Joaquim Bartolomé

 

2. Reus

La rua de dissabte del Carnaval de Reus 2018 | Laia Solanellas

 

Una altra de les propostes és el carnaval celebrat a Reus, en el que la festa és el principal objectiu de totes les comparses. Es podrà gaudir del dia 28 de febrer al 6 de març. Agrupacions de joves —i no tan joves— es disfressen i desfilen pels carrers del centre de la ciutat al ritme de la música. Acompanyades de carrosses que, durant uns dies, es converteixen en escenaris fantàstics. En aquesta ciutat també es pot gaudir d'actes gastronòmics, visites dels reis del carnaval a les escoles, balls populars, cercaviles i molts més. 

La rua de dissabte del Carnaval de Reus 2018 | Laia Solanellas

 

Però no podem oblidar els protagonistes: la Cercavila del Carnaval, la plantada de carrosses i la Rua de Lluïment.

La Guerra de Confeti del Carnaval a Reus | Gerard Martí

 

3. Miami Platja

 
Imatge de la rua de Carnaval | Laia Solanellas

 

El carnaval de Miami Platja celebrarà la rua de lluïment a les 19.00 hores, en la que les carrosses i comparses exhibiran les seves disfresses i balls. En arribar al poliesportiu, punt on finalitza la rua, s'iniciarà el sopar de carnaval, en el que cadascú es portarà el seu sopar de casa. Seguidament, el ball de disfresses, el lliurament de premis i el nomenament del rei i la reina de carnaval seran els actes protagonistes de la nit.

 

A més, aquest any es celebrarà la tercera edició del 'Miamodromo', un espai establert en el que  es duran a terme tots els balls d'exhibició. Els dies 1 i 2 de març s'ompliran de festa i diversió.

4. Torredembarra

Rua de diumenge al matí del Carnaval de Torredembarra | Cedida
 

La platja de Torredembarra és l'escenari principal del carnaval d'aquesta ciutat, que aquest any es celebrarà els dies 2 i 3 de març. A la rua desfilen totes les comparses, que exhibeixen les seves carrosses, disfresses i balls que han estat preparant durant tot l'any. També es gaudeix de la Batalla de Confeti, de la Gran Rua del dissabte a la nit i del Carnaval de Mascotes. Fa molts anys que les mascotes, també gaudeixen d'aquesta festa al més pur estil carnavalesc, les quals poden participar en un concurs de disfresses i convertir-se en protagonistes.

Desfilada de les comparses a la Rua de Carnaval | Cedida

La festa culmina amb l'enterrament de la sardina en el que es crema el Rei Carnestoltes com a símbol de finalització de les festes fins a l'any vinent.

 

5. Calafell

Rua de Carnaval de Calafell | Redacció

 

El Carnaval Xurigué és com l'anomenen els seus habitants. Una festa que s'allargarà del 28 de febrer al 3 de març, en la qual es trobaran activitats pels més petits i pels més grans. Xocolatada, espectacles, el pregó del Rei Carnestoltes, la Rua de Carnaval i el Carnaval Infantil són els actes més destacats a la ciutat. El Passeig Marítim i els carrers del centre de la ciutat seran els encarregats d'acollir totes les jornades carnavalesques.

Rua de Carnaval de Calafell | Redacció

 

Aquest any, com a novetat, es coordinarà el carnaval d'El Vendrell, Calafell i Cunit i es farà una programació conjunta. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és purament turístic, ja que junt amb el Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès es faran packs de nits d'hotel.

Rua de Carnaval a Calafell | Redacció