Els millors 5 racons del Camp de Tarragona per fer una calçotada

Tarraco Center et proposa els 5 millors llocs perquè gaudeixis d'una bona calçotada en companyia
La Gran Festa de la Calçotada a Valls 2019 | Àngel Ullate

 

Arriba el sol, el bon temps i les ganes de sortir de casa. Però no ens podem oblidar d'un dels imprescindibles de l'època, la calçotada! En plena temporada de calçots, a tots ens ve de gust passar un diumenge en família o amb amics, fora de casa, i gaudir d'un dia replet de rialles, menjar i bona companyia. El Camp de Tarragona acull nombrosos racons amb zones de pícnic i barbacoa perquè fer foc i reunir un gran grup de persones no sigui un problema.

Tarraco Center et proposa els 5 millors racons perquè puguis gaudir d'una bona calçotada envoltats dels paisatges més mediterranis del Camp de Tarragona.

 

Els 5 millors racons per fer calçots

1. L'albereda de Santes Creus

Un espai natural situat a la comarca de l'Alt Camp que compta amb diverses fonts, un espai natural fluvial, un monestir declarat Monument Històric i un espai recreatiu. La zona compta amb l'atractiva foscor que caracteritza els boscos de Ribera de Catalunya, combinada amb la llum que inunda els laterals del riu Gaià. La seva oferta cultural i natural complementarà la vostra jornada gastronòmica a la perfecció.

La zona compta amb diverses taules de pícnic per a grups  | Diputació de Tarragona

 

A la zona recreativa trobareu deu barbacoes on podreu cuinar els vostres calçots i la carn. A més, compta amb dues zones de pícnic, entre les quals es troba el bar de l'albereda, on podreu comprar el vostre refresc o aperitiu, si ho necessiteu. Allà es troben diverses taules de fusta de grandàries diferents, que s'adapten a les necessitats dels comensals. Un total de dues taules grans i diverses més de petites. 

L'albereda de Santes creus és un entorn natural boscós  | Diputació de Tarragona

 

2. El Parc del Llorito

Una de les àrees predilectes en època de calçotada. Es troba molt a prop de la ciutat de Tarragona, però, alhora, estareu allunyats del soroll urbà. El parc compta amb vint-i-cinc taules, deu barbacoes, diverses fonts i lavabos. A més, també podreu gaudir del servei de bar, per tal de poder adquirir begudes fredes o llenya per encendre el foc a les barbacoes. El parc es troba al mig de les rutes de l'Anella Verda de Tarragona, un dels principals atractius turístics de la zona.

Zona de Pícnic del Parc del Llorito | cedida

 

Els més petits podran gaudir al parc infantil mentre els més grans preparen el dinar per, posteriorment, gaudir-lo tots junts! Rocòdrom, castells, gronxadors i una tirolina que faran que acomiadar-se del lloc no resulti gens fàcil per a més d'un.

 

3. La Cova de Santa Llúcia

L'encant i la història que acull aquest racó situat a la Bisbal de Falset són únics. I doncs, que millor que gaudir d'una jornada en els encants d'una cova al bell mig de la natura? La zona compta amb quatre taules de pedra llargues i cinc barbacoes perquè pugueu cuinar els vostres calçots. Cal destacar que una d'elles té una mida superior, per tots aquells que sigueu un grup molt nombrós.

La Cova de Santa Llúcia acull una llarga tradició històrica | turismepriorat.org

 

Sota la mateixa cova trobareu una taula llarga de pedra, la qual es pot compartir per tal d'optimitzar l'espai i que tots pugueu gaudir d'una jornada gastronòmica sota els encants de la Cova de Santa Llúcia. Aquest racó acull una part important d'història, ja que va servir d'hospital durant la Batalla de l'Ebre a la Guerra Civil.

 

4. La Coma, Colldejou

Una de les zones amb més acollida per part dels senderistes del territori, a causa de la seva proximitat a la Mola de Colldejou. La Coma és l'àrea de lleure que se situa a escassos 200 metres del poble de Colldejou, en la qual podreu trobar diversos espais repartits per nivells d'altura. En el més elevat és on es troba l'entrada a l'àrea, i és el que conté més elements recreatius. Quatre taules grans, quatre barbacoes, el lavabo i un gran espai perquè els més petits puguin jugar.

La Mola de Colldejou és un dels principals atractius turístics  | CEDIDA

 

Al segon nivell es troben quatre taules més i una barbacoa. Així que, si arribeu i us trobeu la part superior plena, no marxeu, que hi ha lloc per tots! La part inferior és un espai buit, en el qual podreu descansar i jugar una vegada hàgiu acabat de dinar.

 

5. La Canonja

Una de les àrees de pícnic i barbacoes més grans de la zona de Tarragona. Compta amb més de 43 taules de mides molt diverses; dues zones de barbacoa; una zona infantil pel lleure dels més petits i una zona esportiva, amb porteries de futbol, cistelles de bàsquet i una àmplia zona verda. A més, també hi ha un bar per aquells que vulguin comprar refrescos o aperitius al moment.

L'àrea de pícnic de la Canonja és una de les més grans del Camp de Tarragona  | TarragonaDigital

 

Si voleu gaudir d'una espectacular jornada de calçotada i activitats en grup, la Canonja us ofereix una molt bona opció.