MÉTEO: Plourà o no plourà a Tarragona el vespre de la Cavalcada de Reis?

La inestabilitat fa acte de presència en la nit més màgica de l'any i els ajuntaments ja pensen en plans 'b' per a les cavalcades

Tothom està pendent de la pluja de cara a les cavalcades de Reis.
Tothom està pendent de la pluja de cara a les cavalcades de Reis. | TarragonaDigital
04 de gener del 2024
Actualitzat a les 17:49h
El vespre del 5 de gener és un dels més esperats de tot l'any per als petits de casa. És el dia en què poden veure en directe els Reis Mags de l'Orient desfilant pels carrers dels seus municipis, tot deixant una pluja de caramels i regals al seu pas. Tanmateix, aquest 2024 la pluja podria ser literal i els ajuntaments ja preparen alternatives a les tradicionals cavalcades en cas que fos necessari.

Plourà o no plourà la vigília de Reis? És la pregunta que es fa tothom després que els últims mapes meteorològics apuntin cap a un possibleepisodid'inestabilitat. A la demarcació de Tarragona, la jornada del divendres 5 de gener arrencarà ennuvolada. En altres punts de la geografia catalana els ruixats començaran a fer acte de presència, però no serà fins a la tarda-vespre i nit que al Camp de Tarragona podria arribar, és a dir, tot just en el moment de les cavalcades.

En un context de sequeraextrema com l'actual, aquesta pluja seria el millor dels regals que es podria demanar al territori, però els últims mapes indiquen que la probabilitat de pluja al litoral i prelitoraltarragoníno seria gaire alta i, en cas que arribés, es tractaria de plugims i en cap cas d'aiguaintensa com sí que es pot produir a Barcelona o Girona. Al litoral i prelitoral dels municipis del BaixPenedès hi hauria méspossibilitats de veure la pluja, però a la resta del territori si arriba, serà de pocaintensitat.

Així doncs, caldrà dur paraigua per estar preparats (també es pot aprofitar per agafarcaramels en cas que no plogui), i, sobretot, estar atents a les xarxes socials dels diferents municipis per si s'han d'activar plansalternatius per a la rebuda de SesMajestats.