L'EMT i els treballadors denuncien actes vandàlics i agressions

En un comunicat, han mostrat la seva preocupació i han anunciat un treball conjunt amb la Guàrdia Urbana de Tarragona

Imatge de representants de l'EMT, el comitè d'empresa i la Guàrdia Urbana de Tarragona.
Imatge de representants de l'EMT, el comitè d'empresa i la Guàrdia Urbana de Tarragona. | Cedida/EMT
05 de juliol del 2023
Actualitzat a les 11:26h
L'Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) i el comitè d'empresa, que representa els treballadors i treballadores de la companyia, han denunciat públicament les agressions que han patit els conductors i conductores, així com els actes de vandalisme contra la flota de vehicles que donen servei a la ciutadania.

En un comunicat, EMT i comitè d'empresa han assegurat que "aquest actes, que fa un temps eren esporàdics, s'han incrementat exponencialment en els darreres mesos". En aquest sentit, han afirmat que "no podem consentir, de cap manera, que es posi en risc la integritat física i psíquica dels treballadors i treballadores de la nostra empresa, ni la seguretat dels usuaris i usuàries que fan ús dels serveis municipals".

Empresa i treballadors també han mostrat la seva preocupació "pels costos que suposen els arranjaments materials, així com els trastorns que s'originen als usuaris i usuàries". Fa mesos que el comitè va posar en coneixement de l'empresa la seva preocupació, que "és compartida".
 

Treball conjunt amb la Guàrdia Urbana

En el comunicat, l'EMT ha explicat que està treballant conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Tarragona per tal de perseguir i sancionar els vàndals. L'empresa i els treballadors també han explicat que "volem fer extensible la nostra inquietud i desassossec a totes les entitats veïnals", alhora que han afegit que "necessitem la col·laboració de tothom per aconseguir erradicar aquests actes vandàlics".

El text manifesta també que "des de l'administració es treballa de forma contundent per tal que les sancions a les persones que provoquen aquests greus incidents siguin exemplars". Finalment, els treballadors i treballadores de l'EMT, "no estem disposats a continuar treballant en condicions d'inseguretat permanent provocades per aquests actes i que afecten directament a la qualitat del servei".