El Trio Zukerman enceta el 42è Festival de Música Pau Casals del Vendrell

El certamen deixarà una quinzena de concerts al llarg de dues setmanes

El Festival Internacional de Música Pau Casals arriba a la 42a edició.
El Festival Internacional de Música Pau Casals arriba a la 42a edició. | ACN
Redacció
06 de juliol del 2023
Actualitzat a les 9:27h
El Trio Zukerman serà l'encarregat d'encetar aquest divendres 7 de juliol la 42a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC) del Vendrell. El certamen deixarà una quinze d'actuacions al llarg de dues setmanes, la majoria de les quals es faran a l'Auditori Pau Casals de Sant Salvador, tot i que també se n'han programat al centre de la ciutat.

El concert inaugural tindrà lloc a l'Auditori Pau Casals a les 20.00 hores. Es tracta d'una formació que va ocupar un lloc important al llarg de la carrera del violoncel·lista. El repertori inclourà obres com la 'Fantasiestücke' de Schumann, el 'Trio núm. 1' de Saint-Saëns, o el 'Trio des Esprits' de Beethoven.

El director artístic del festival, Bernard Meillat, també destaca altres actuacions com el concert d'homenatge a Casals que es farà el dissabte 8 a l'Auditori, on prendran part el gran violinista Pinchas Zukerman, la viola Sara Ferrández i el violinista Yamen Saadi. O l'estrena del 'Carnaval dels Animals' que comptarà amb la presència del seu autor, Albert Guinovart.

Els joves alumnes de l'Escola de Música Pau Casals faran un concert a l'Auditori del Tívoli el dilluns 10, mentre que l'endemà serà el torn de l'Orquestra i els Solistes del Festival Casals, amb un concert gratuït a la plaça Nova. Cal no oblidar el concert que Bernard Foccroulle, eminent especialista en l'obra de Bach, farà el 17 de juliol a l'església del Vendrell. Les entrades es poden comprar en aquest enllaç