Vilaverd organitza un recorregut naturalista nocturn i amb observació de l’astronomia

Tindrà lloc el diumenge 13 d’agost

Imatge d'arxiu d'una observació nocturna
Imatge d'arxiu d'una observació nocturna | Cedida
02 d'agost del 2023
Actualitzat el 10 d'abril del 2024 a les 11:22h

L'Ajuntament de Vilaverd ha organitzat una activitat que combina la introducció a l'astronomia i un recorregut naturalista nocturn. Es realitzarà una passejada on es parlarà de les diferents espècies de rapinyaires nocturns presents en el territori així com dels ratpenats i altres espècies de fauna salvatge que es poden trobar durant la nit.

Un cop allunyats de la contaminació lumínica, amb l'ajut d'un punter làser s'ensenyarà a reconèixer els tipus d'estrelles i les constel·lacions presents en el cel i la mitologia, contes i llegendes que aquestes porten associades. Durant l'activitat s’anirà parlant sobre els diferents objectes presents a l'Univers i es resoldran dubtes i preguntes que puguin anar sorgint.

El diumenge dia 13 d’agost a les 20.00 h de la plaça de la bàscula es farà la sortida dels cotxes fins a Rojalons. Un cop allà les persones iniciaran el recorregut per arribar al Pla de les Garrigues. Després de sopar, l'Alexandre Bonanit, de l'Associació Bocafoscant farà una explicació introductòria de l'astronomia i l'entorn natural.

Per participar en l'activitat cal inscriure's, ja que les places són limitades. L'activitat és organitzada per l'Ajuntament de Vilaverd amb el suport de l'Oficina Jove de la Conca de Barberà.