El Baix Penedès reclama un increment de Mossos d'Esquadra tenint en compte «la població real»

La plantilla actual a la comissaria del Vendrell és de 143 agents, que puja fins a 164 a l'estiu

La comissaria dels Mossos del Vendrell.
La comissaria dels Mossos del Vendrell. | TGNDigital
Redacció/ ACN
07 d'agost del 2023
Actualitzat a la 13:07h
L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha reclamat de nou la necessitat de disposar de més efectius dels Mossos d'Esquadra al territori. En una entrevista a l'ACN, Martínez ha reiterat que el volum d'agents de la policia catalana que hi ha a l'única comissaria de la comarca, la del Vendrell, no és adequat per a les necessitats i el nombre de població.

"La plantilla actual només té en compte la població empadronada, no la real", ha criticat el batlle. Martínez i els altres alcaldes del Baix Penedès fa temps que demanen una plantilla dimensionada a les característiques de la comarca, que té un volum important de població que hi resideix en diferents èpoques de l'any, però que no està empadronada. 

"Interior ha de trobar la manera amb què no tot sigui aplicar una ràtio d'agents per volum de població empadronada, perquè aquí no s'està rebent la mateixa seguretat real que a altres poblacions", ha reclamat l'alcalde vendrellenc. És una petició que fa temps que expressen alcaldes com el de Calafell, Ramon Ferré, que ha demanat repetides vegades la necessitat de posar una altra comissaria entre aquesta població i Cunit.

21 agents més a l'estiu

Segons el Departament d'Interior, actualment a la comissaria del Vendrell hi ha 143 agents dels Mossos, una xifra que puja fins als 164 durant els mesos d'estiu. Fonts del departament apunten que aquest agost estan acabant la formació a l'Escola de Policia els futurs agents que es destinaran a comissaries de tot el país, també a la del Vendrell.

Des de la comarca volen convertir aquesta reivindicació en prioritària, tal com es va fer amb la de l'ampliació de l'Hospital del Vendrell. Martínez afirma que el gran nombre d'actuacions de seguretat ciutadana que han de fer els Mossos provoca que no puguin dur a terme patrullatges preventius, una tasca que només acaben fent les policies locals del Vendrell, Calafell, Cunit i l'Arboç.