Tot a punt a Reus per a la celebració de la 26a edició de la Fira de l'Oli DOP Siurana

Els visitants podran tastar l'oli de 14 productors de la DOP Siurana

Imatge d'arxiu de la Fira de l'Oli Nou de Reus de l'any 2022.
Imatge d'arxiu de la Fira de l'Oli Nou de Reus de l'any 2022. | Ajuntament de Reus
07 de novembre del 2023
Actualitzat a les 17:16h
Reus celebrarà aquest cap de setmana, divendres 10 i dissabte 11 de novembre, la 26a edició de la Fira de l'Oli DOP Siurana. La Festa de l'Oli Nou, organitzada conjuntament per l'Agència de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, comptarà amb la participació dels productors més importants de la Denominació d'Origen.

L'acte inaugural se celebrarà divendres 10 de novembre a les 19 hores a la plaça de la Llibertat. En aquest sentit, la capital del Baix Camp continua sent la primera Fira de Catalunya on es presenta de forma conjunta l'oli nou de la temporada, i el primer lloc on els assistents tenen la possibilitat de tastar i comprar prop d'una vintena olis nous diferents de la denominació d'origen protegida Siurana.

Concretament, durant els dies de la Fira, els visitants podran tastar l'oli de 14 productors de la DOP Siurana alhora que podran gaudir de la seva vessant més lúdica i festiva, ja que es realitzen un gran nombre d'activitats dirigides a tots els públics, especialment el familiar.
 

Esmorzar solidari amb la Marató

Entre les activitats paral·leles de la Fira de l'Oli Nou de Reus, destaca l'esmorzar degustació de dissabte el matí, que enguany, com a novetat, serà un esmorzar solidari, destinant el 50% de la recaptació a la Marató de TV3. L'embotit que se servirà a l'esmorzar serà llonganissa de Casa Borrull, elaborada amb la recepta tradicional de la casa.

Els més petits gaudiran divendres 10 de novembre a la tarda del berenar de pa amb oli i xocolata, amb l'objectiu de promocionar el producte recuperant aquest tradicional berenar, que estarà preparat pel Gremi de Formers de Reus i Comarca i que anirà acompanyat per Tastets de Dansa, a càrrec l'Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus.
 

Una setmana especialment dedicada a l'oli nou DOP Siurana

En el marc de la Fira de l'Oli DOP Siurana s'organitza un extens programa d'activitats durant la setmana en que se celebra el certamen, convertint Reus en la capital de l'oli Siurana durant aquells dies amb l'objectiu que l'arribada de l'oli nou sigui tota una festa. Les entitats comercials, els mercats de Reus i el Gremi de Forners guarniran els seus establiments amb ampolles i elements relacionats amb l'oli.

Així mateix, la Fira de l'Oli Nou de Reus també inclou dues jornades tècniques. La primera, 'Els beneficis de l'Oli d'oliva verge', a càrrec del Dr. Eduard Escrich, tindrà lloc el dijous 9 de novembre a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina a les 18.30 hores.

La segona jornada tècnica, 'Adaptació de l'olivera al canvi climàtic, nous models econòmics i ambientals', a càrrec del col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, tindrà lloc el dia 11 de novembre a les seu d'INCAVI de 9.30 a 13 hores.