L'Espai Llotja de Reus serà un «aparador» del sector agroalimentari del territori

La Cambra de Comerç convertirà l'espai en un centre de promoció turística dels productes de Km 0, on els visitants descobriran les Denominacions d'Origen

La Cambra de Comerç de Reus estima en 1'1 MEUR el pressupost de renovació de l'Espai Llotja
La Cambra de Comerç de Reus estima en 1'1 MEUR el pressupost de renovació de l'Espai Llotja | Sandra Pérez
12 de desembre del 2023
Actualitzat el 12 d'abril del 2024 a les 11:57h

La Cambra de Comerç de Reus manté la voluntat de transformar l'Espai Llotja en un centre de promoció de la producció agroalimentària del territori. L'objectiu és que es converteixi en un "aparador" de qualitat i proximitat, on els visitants puguin degustar i descobrir els productes Km 0 i les DO del Baix Camp, Priorat, Ribera d'Ebre, Terra Alta i la Conca de Barberà.

Aquest relat de proximitat, pensat amb un format d'oficina de turisme que combinarà espais de degustació i d'immersió, es traduirà en experiències al voltant dels productes de la Llotja tradicional. El projecte inicial de la Cambra, encara sense dates en ferm, estima el pressupost en aproximadament 1,1 MEUR.

El president de la institució, Mario Basora, explica que "de moment, han parlat amb ens públics -Diputació de Tarragona i Ajuntament de Reus-, però una segona via serà anar a l'empresa privada". No es descarta, per tant, que les mateixes empreses del territori Cambra hi inverteixin com a "camí per a promocionar els seus productes".

Es preveu, però, que la renovació de l'espai comenci tan aviat com arribi una subvenció considerable. "Amb 200.000 o 300.000 euros ha es podrien fer coses, com ara digitalitzar i crear el format audiovisual de l'entrada", apunta Basora.

Render del projecte de reconversió de l'Espai Llotja de Reus Foto: Cedida

Reconversió per etapes

El projecte s'iniciarà en funció dels recursos disponibles; així mateix, des de la Cambra exposen que prioritzaran el sistema de climatització i altres despeses menors, abans que la renovació de la planta superior, que requerirà una major inversió.

A l'entrada, s'instal·laran una 'cortina' digital per tal de cridar l'atenció dels vianants i uns plafons visuals i informatius. L'espai principal habilitarà la barra de bar com a punt d'informació i botiga on atendre els visitants, i disposarà diverses taules com a espai de degustació.

L'aparador dels productes de proximitat i les sis DO del territori, així com el Vermut de Reus, es distribuiran en corners, emulant les parades del mercat tradicional. Encara més, imatges laterals reproduiran el Mercat dels Dilluns per fomentar una experiència immersiva al nou Espai Llotja.

A més, en aquest espai multifuncional hi haurà una taula interactiva sobre la trajectòria de la Llotja de Reus, un escenari per a presentacions i showcookings-amb un aforament de 50 persones-. El pis de dalt comptarà amb fotografies i informació sobre punts d'interès de les cinc comarques de la Cambra.

Atraure el turisme de la Costa Daurada

Arran d'aquest projecte, un dels objectius de la Cambra de Comerç de Reus és atraure visitants del territori i els turistes que ja arriben a la Costa Daurada. Una manera seria, per exemple, incloure la visita a l'Espai Llotja dins la Ruta del Modernisme o altres que es fan per la ciutat.

La promoció turística del nou espai hauria d'incentivar que la ciutadania visiti les comarques del territori Cambra i sumar sinergies amb les sis Denominacions d'Origen i els Consells Comarcals corresponents. Basora conclou que "en el sector agroalimentari no hi ha cap Cambra igual, tenim la DOP Siurana, la DO Avellana de Reus, la DO Patates de Prades... i ho volem posar en valor".

Render del projecte de reconversió de l'Espai Llotja de Reus Foto: Cedida

Arxivat a