Entitats locals, vermutada i bingo: les activitats de «La Marató» al Baix Camp

Les entitats lideren les propostes populars i solidàries, a més del bingo tradicional que torna a ser una de les activitats més aclamades

La ciutadania podrà fer un donatiu i participar de l'encesa solidària de  la Colla de Diables Els Cagarrieres de Cambrils
La ciutadania podrà fer un donatiu i participar de l'encesa solidària de la Colla de Diables Els Cagarrieres de Cambrils | Instagram / @diables_cagarrieres
14 de desembre del 2023
Actualitzat a les 17:40h
Catalunya organitza enguany més de 3.500 activitats amb finalitats benèfiques amb motiu de l'edició 2023 de La Marató de TV3. Cada territori ha dut a terme i prepara diferents propostes durant les setmanes i dies previs al diumenge 17 de desembre, dia central de la campanya solidària.

En el cas de la comarca del Baix Camp, a més de la quarantena d'activitats que es duran a terme a Reus, la majoria dels municipis organitzaran propostes populars. Els berenars i xocolatades solidàries, els mercadets i vermuts són les més comunes a la zona. 

D'entre l'ampli ventall d'iniciatives per La Marató, Cambrils i Riudoms han preparat més d'una desena de possibilitats a través de les quals col·laborar, i destaca Montbrió, que ha programat una 'agenda' molt versàtil. Molts pobles opten per organitzar bingos solidaris, una de les activitats més aclamades i repetides de cada any.

Cambrils

Diferents entitats i escoles cambrilenques s'impliquen enguany en La Marató de TV3. Torna l'activitat del Jumpin' Swing, a càrrec de Basic Escola de Ball, el dissabte 16 a les 18.30 hores a la plaça del Pòsit; i a la plaça de la Vila, la Colla de Diables Els Cagarrieres farà una encesa solidària en què podrà participar la ciutadania.

Els dies 16 i 17 de desembre, també, hi haurà vermuts i berenars solidaris, actuacions teatrals en diferents punts del municipi, i una classe de zumba al Parc del Pescador (dissabte a les 11 hores). Les propostes culminaran el pròxim 29 de desembre, a les 9 hores, amb la cursa de natació del club local.

Riudoms

El programa festiu de Nadal de Riudoms planteja diferents iniciatives que destinaran els seus beneficis a La Marató. Des del Mercat de Nadal (diumenge 17 de desembre, a la plaça de l'Església) i el seu tradicional bingo, a diferents tallers de Nadal, manualitats i berenars solidaris que ja s'han dut a terme al Casal Riudomenc les últimes setmanes.

Montbrió del Camp

A Montbrió del Camp, les iniciatives d'aquest 2023 han destacat per la gran versatilitat. Tot i que algunes ja s'han realitzat, com una sessió de cinema, el pròxim diumenge 17 de desembre encara es podrà gaudir de classes dirigides al Cinema Nou (9 hores), una masterclass de zumba i altres disciplines (10 hores) i un bingo solidari al Pavelló Municipal (17 hores).

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Diferents entitats culturals i esportives de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant van organitzar a principis de desembre activitats variades i per a tots els públics. El pròxim dissabte 16 de desembre, però, arriba la iniciativa "Per un mar solidari", a càrrec del Club Nàutic. Es tracta d'una regata, que iniciarà a les 10 hores, i un sopar amb sorteig solidari.

Altres municipis

La Selva del Camp ja ha dut a terme moltes activitats per recaptar fons per a La Marató en els darrers mesos: un cros i un concert escolars, un monòleg o venda d'artesanies. Aquest divendres 15 de desembre es farà també un esmorzar solidari a l'Institut Joan Puig i Ferreter.

Altres municipis també incentiven la solidaritat dels veïns i veïnes i ofereixen propostes pel dia central de La Marató de TV3. Un mercadet de segona mà i vermut solidari a Arbolí, una caminada i fideuada popular a Botarell, concert de Nadal i bingo (dissabte 16) a Castellvell del Camp, i escudella i bingo a Colldejou.

També hi haurà bingo a Les Borges del Camp i a Pratdip, on també s'organitzaran esmorzar i vermut solidaris; actuacions infantils a Riudecanyes, i bingo popular conjuntament amb el Festival de Nadal de Gimnàstica Rítmica a Vinyols i Els Arcs.