El Museu Pau Casals del Vendrell, candidat a Museu Europeu de l'Any 2024

El guardó es lliurarà el pròxim mes de maig durant la Conferència anual de l'European Museum Forum

Imatge d'arxiu del Museu Pau Casals del Vendrell.
Imatge d'arxiu del Museu Pau Casals del Vendrell. | FPC
13 de desembre del 2023
Actualitzat a les 15:06h
El Museu Pau Casals del Vendrell ha estat nominat al premi Museu Europeu de l'Any 2024 (European Museum of the Year Awards, EMYA). Aquest és un reconeixement que atorga l'European Museum Forum, organisme associat al Consell Europeu, i al qual opten 50 museus del Vell Continent.

El guanyador final de l'EMYA2024 es donarà a conèixer l'últim dia de la Conferència anual de l'organisme, que es farà a Portimão (Portugal), entre l'1 al 4 de maig de 2024. El Museu Pau Casals del Vendrell és l'únic museu de Catalunya i d'Espanya que ha estat nominat en aquesta edició.

La Fundació Pau Casals, que va rebre la notificació de la nominació del Museu Pau Casals el passat 5 de desembre, ha mostrat la seva "satisfacció". En un comunicat, ha explicat que "el fet d'estar nominats i participar a la final és ja un reconeixement a la feina feta al llarg dels anys com a museu de referència a nivell nacional i internacional".
 

El premi a Museu Europeu de l'Any 2024

Aquest guardó europeu premia tant la instal·lació museística com el projecte de gestió. Avalua i reconeix els millors museus o exposicions temporals que s'han creat en els darrers 3 anys o aquells que ja existien però que s'han renovat de forma integral. El premi reconeix l'excel·lència en l'escena museística d'Europa, a la vegada que fomenta i promou els processos innovadors en el panorama internacional de museus.

En aquest sentit, el jurat valora aspectes com la relació amb el públic, les presentacions imaginatives i l'enfocament creatiu orientat a l'educació́ i la responsabilitat social. Es tracta del guardó més prestigiós que es dona a museus europeus.