Adjudiquen el contracte per construir la planta de regeneració de l'aigua depurada a Valls

La instal·lació permetrà garantir les demandes de reg de la Comunitat General de Regants de Valls

La comunitat de regants de la zona utilitza aigua dels torrents la Xamora i el Catllar, actualment.
La comunitat de regants de la zona utilitza aigua dels torrents la Xamora i el Catllar, actualment. | TarragonaDigital
14 de desembre del 2023
Actualitzat a les 10:48h
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha formalitzat el contracte per a la redacció del projecte constructiu d'una Estació de Regeneraciód'Aigua (ERA) a la depuradora de Valls per un import de 94.600 euros.

L'empresaadjudicatària disposarà d'un termini de deumesos per redactar el projecte. La instal·lació aplicarà un tractament més avançat a l'aiguadepurada i servirà per garantir les demandes de reg de la Comunitat General de Regants de Valls (CGRV), que actualment reguen amb l'aigua dels torrents la Xamora i el Catllar, mitjançant rescloses dels diferents regs històrics i una xarxa de sèquies a cel obert.

La depuradora de Valls té una capacitat per tractar 7.200m3/dia, equivalent a una població de 33.700habitants. El passat mes d'octubre ja es va anunciar la licitació de la redacció del projecte per crear aquesta nova estació per regenerarl'aigua de la depuradora de Valls, una solució que busca afrontar els problemes de sequera que hi ha a les comarques de l'interior de Tarragona, així com optimitzar els recursos que hi ha disponibles.