Aturen el desnonament d'una dona amb dues filles a Torreforta

La comitiva judicial ha ajornat quatre mesos el llançament davant la presència d'una vintena de persones i la manca d'efectius policials

Dos agents dels Mossos d'Esquadra arribant al pis on hi havia l'ordre de desnonament.
Dos agents dels Mossos d'Esquadra arribant al pis on hi havia l'ordre de desnonament. | Neus Bertola/ACN
15 de desembre del 2023
Actualitzat a les 15:17h
Prop d'una vintena de persones mobilitzades pel Sindicat d'Habitatge de Tarragona han ajudat a aturar aquest divendres 15 de desembre el desnonament de la Darifa i de les seves dues filles, de 18 i 20 anys, al barri de Torreforta de la capital tarragonina. Segons membres del sindicat, la comitiva judicial ha decidit ajornar el llançament davant la manca d'efectius policials i la presència d'un elevat nombre de persones. Ara, els donen quatre mesos per trobar una solució.

La família ha lamentat que, tot i comptar amb l'informe de vulnerabilitat, s'estan trobant amb moltes traves per aconseguir un pis de lloguer social. De fet, fa cinc anys que ocupen un immoble, propietat de la Generalitat, que es destina, justament, a famílies amb risc d'exclusió residencial.

"Hem intentat llogar un pis de totes les formes possibles, però els lloguers no baixen de 600 euros", ha detallat Yasmina, qui considera que aquests preus "són una brutalitat" que "no poden pagar". De fet, aquesta família, formada per tres dones, només compta amb el sou de 1.400 euros mensuals que aporta la filla de 20 anys.

"Podrien arribar a pagar un lloguer amb un preu raonable, però no els preus de mercat que ens trobem actualment", ha defensat el Martí, un dels representants del Sindicat d'Habitatge de Tarragona, qui ha afegit que continuaran lluitant per aconseguir que se'ls adjudiqui un lloguer social i "evitar que d'aquí a quatre mesos tornem a estar davant d'aquesta porta".
 

Aturats dos desnonaments a Torreforta

L'intent de desnonament d'avui és el segon que viu el barri de Torreforta en les últimes 24 hores. Aquest dijous, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Tarragona aconseguia aturar el quart intent de llançament d'un altre veí de la zona.

En aquest cas, la comitiva judicial que es va presentar a l'immoble va decidir ajornar-lo fins al mes de febrer.